Regionalno okupljanje kompanije Schneider Electric: Predstavljeni novi svjetski IT trendovi

Više od sto IT distributera i partnera kompanije Schneider Electric je raspravljalo o rješenjima na izazove budućnosti, najnovijim svjetskim trendovima i novostima IT proizvoda

0
1281
Francesco Quero, Jernej Urbas i Rob McKernan (desno)

Schneider Electric, vodeća kompanija u području digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, 29. i 30. maja u Zagrebu je organizovala okupljanje za više od sto svojih distributera i partneraiz središnje i istočne Evrope.
Kroz nove proizvode, kao i predavanja, menadžerii stručnjaci iz kompanije Schneider Electric osvrnuli su se na izazove budućnosti, stanje u regiji po pitanju razvoja IT tehnologija, kao i napitanje brzorastućeg tržišta.
Predstavnici distributera i partnera, među kojima su i uspješne kompanije kao King ICT, DISS, Enel PS, M San, Advant, MEP… imali su priliku da čuju izlaganje jednog od vodećih svjetskih Channel Executiva ove decenije, Roba McKernana, višeg potpredsjednika za evropsku zonu i nadgledanje upravljanja globalnih IT kanala Schneider Electrica.
“Ova je regija za Schneider Electric odlično razvijena, a pogotovo nas uzbuđuje razvitak regionalnog IT tržišta. Sve veća potražnja kupaca za kvalitetnim strategijama cloud computinga predstavlja odličnu priliku za naša IT odjeljenja. Pogledajte koliko je Edge computing postala ‘vruća’ tema u zadnjih pet godina. Prema novim trendovima možemo vidjeti da se pojavljuje i potreba za razvijenom IT okolinom gdje kupci žele imati cloud, lokalnu i IT distribucijsku strategiju. Takvi trendovi odlična su prilika za Schneider Electric, naše partnere i IT odjeljenja u ovoj regiji“, izjavio je Rob McKernan.
Prema riječima McKernana, dvije su stvari koje će razvijati cloud tržište u ovoj regiji. Prvo je sve veća potreba za takvom tehnologijom u poslovnom svijetu gdje firme trebaju sve podatke kako bi stvarali veći profit, dok je drugo velika potreba u kućanstvima i gaming svijetu.
Dolazak McKernana, kao i Francesca Quera, potpredsjednika IT odjeljenja Schneider Electrica za središnju i istočnu Evropu, pokazatelj je svjesnosti o važnosti razmjena iskustva različitih tržišta te kolika je važnost ovog sastanka, budući da je označio prvu posjetu visokih predstavnikakompanije Schneider Electric u regiji.
“Osobito mi je drago što su Rob i Francesco došli u Zagreb. Njihove visoke pozicije unutar kompanije daju cijelom okupljanju na važnosti i pokazatelj su da radimo dobar posao. Oni imaju veliki uticaj na naše poslovanje i smjer razvoja naših proizvoda kako bismo bili što bolji u pružanju pravih rješenja ne samo u našoj regiji nego i u svijetu. U ovoj regiji postoji jako puno znanja i podatkovnih centara koji su na visokomnivou što se tiče sigurnosti i pouzdanosti. Naš način života ide ubrzanim korakom prema povezanosti, a IT infrastruktura to treba konstantno pratiti, kako bismo osigurali vrijeme neprekidnog rada koje očekuju naši korisnici“, izjavio je Jernej Urbas, prodajni menadžer Schneider Electrica za Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.
Distributeri i partneri iz BiH, Slovenije, Češke, Slovačke, Hrvatske, Makedonije, Poljske, Srbije i Izraela kroz dvodnevna predavanja upoznati su sa najnovijim svjetskim IT trendovima, te rješenjima sa kojima Schneider Electric odgovara na izazove budućnosti.
Na samom okupljanju je predstavljenoi nekoliko novih proizvoda kompanije Schneider Electric kojima se nastoji osigurati kvalitet kojemdanas vjeruju milioni IT stručnjaka iz cijelog svijeta – APC EasyUPS u jednofaznoj i trofaznoj verziji, kao i prvi cloud based monitoring s APC Smartconnect updateom na APC Smart UPS seriji.
Uz predstavljanje novih proizvoda, okupljanje je došlo i neposredno nakon nove osvojene nagrade Schneider Electrica, čiji je sistem podatkovnog centra HyperPod™ u Londonu osvojio nagradu za ‘Data centar inovaciju godine’. Time je potvrđeno kako Schneider Electric stavlja poboljšanje inovacija na svim nivoima u fokus svojeg poslovanja.
“Što se tiče trendova u IT industriji oni prate društvo koje ima potrebu biti sve više povezano.
Vjerujem kako će tehnologija Lithium-Ion kao i cloud rješenja, koju koriste naši UPS-ovi, uskoro promijeniti cijeli svijet. To se prvenstveno odnosi na spremanje podataka i ugljični otisak, jer Lithium-Ion tehnologija popunjava jaz industrije kroz ispunjavanje potražnje kupaca za veću elastičnost, pojednostavljeno održavanje i niže troškove vlasništva“, zaključio je Jernej Urbas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here