Regulator u RS-u kaznio i SAS SuperP osiguranje zbog autoosiguranja

0
1763
Faksimil mjere zabrane koje je AZORS izrekao SAS SuperP osiguranju

Agencija za osiguranje Republike Srpske (AZORS), regulator na tržištu osiguranja ovog bh. entiteta, zbog davanja nelegalnog popusta u osiguranju od autoodgovornosti izrekla je SAS SuperP osiguranju iz Bijeljine privremenu mjeru zabrane zaključivanja A/O ugovora na području Banja Luke u periodu od 8. maja do 7. juna 2018. godine.
Agencija upozorava građane RS sa prebivalištem u Bijeljini i pravna lica sa sjedištem u Banja Luci da polise osiguranja SAS SuperP osiguranja u navedenom periodu neće biti validan dokaz o postojanju osiguravajućeg pokrića.
U saopštenju AZORS pojašnjava da se mjera zabrane zaključivanja ugovora o osiguranju odnosi samo na ugovore o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila (osiguranje od autoodgovornosti) i ne odnosi se na mogućnost zaključenja ugovora o osiguranju u drugim vrstama osiguranja.
Podsjetimo, prije nekoliko dana ovu vrstu zabrane zaključivanja ugovora o osiguranju od autoodgovornosti u RS-u izrečena je i Sarajevo osiguranju i Adriatic osiguranju iz Sarajeva.

Tekst o privremenoj zabrani zaključivanja A/O ugovora Sarajevo i Adriatic osiguranju u Banja Luci možete vidjeti ovdje