Rekordna pretprodaja Galaxy Note10 pametnih uređaja u Evropi

0
917
Galaxy Note10 se oslanja na Bluetooth S Pen olovku koja troši malo energije

Uoči desete godišnjice Galaxy proizvoda, kompanija Samsung zabilježila je u Evropi rekordnu pretprodaju Galaxy Note10 pametnih uređaja.
Činjenica da većinu prodanih uređaja čini Galaxy Note10+ dokaz je da korisnici preferiraju veće i učinkovitije pametne uređaje.Također, Aura Glow boja najpopularniji je izbor i čini više od pola prodanih uređaja.
Galaxy Note prvi je put dostupan u dvije veličine pa korisnici mogu odabrati onu koja im bolje odgovara. Galaxy Note10 dolazi uz S Pen olovku i 6,3-inčni Cinematic Infinity Display, dok Galaxy Note10+ i Galaxy Note10+ 5G imaju najveći Note zaslon do sada, 6,8-inčni Cinematic Infinity zaslon. Isto tako, svi korisnički podaci koji su pohranjeni na ovim pametnim telefonima zaštićeni su Samsung Knox sigurnosnom platformom.
Također, po prvi put 5G ulazi u Note liniju, omogućavajući korisnicima da u potpunosti iskoriste mrežu nove generacije za video streaming visoke rezolucije, super brzo preuzimanje i igranje igara visokih performansi u stvarnom vremenu.
“Galaxy Note10 linija omogućava korisnicima da podignu svoju produktivnost i kreativnost na viši nivo. Ohrabruje nas vidjeti ovakav pozitivan odgovor korisnika u fazi pretprodaje Galaxy Note10 i Note10+ u Evropi. Nakon lansiranja S10 5G u februaru ove godine, nastavljamo s pružanjem 5G mreže kroz Note liniju i druge uređaje za koje vjerujemo da će promijeniti način na koji konzumiramo sadržaj i povezujemo se s prijateljima i porodicom”, istakao je Mark Notton, direktor portfelja proizvoda kompanije Samsung Mobile Europe.