Renault predstavio novi Scenic E-Tech Electric

0
134
Na sajmu IAA u Minhenu predstavljeno novo, potpuno električno izdanje Renaultovog SUV-a Scenica

Na međunarodnom sajmu automobila IAA Mobility u Münchenu predstavljeno je niz novih modela, a među njima je i novi Renault Scenic E-Tech Electric. Tim modelom Renault nastavlja širenje svog 100% električnog asortimana u kojem su već Megane, Twingo i Zoe, svi u inačicama E-Tech Electric.
Električni je to automobil C-segmenta nastao u okviru strategije Renaulution i na platformi CMF-EV, koja je razvijena unutar alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi. Za ovu kategoriju, Renault Scénic E-Tech Electric ističe se nešto manjim tlocrtom, ali i pozamašnom prostranošću u kabini. Jedan od ključnih faktora u tome je kompaktna baterija, kapaciteta 87 kWh, čija ugradnja otvara više prostora za putnike (međuosovinski je razmak 2,78 metara). Ona je uparena s elektromotorom snage 200 KS, pa će vozilo biti agilno i živahno u vožnji.

Renault Scenic E-Tech Electric najavljen za 2024. godinu

Pri izradi korišteni su materijali koji se mogu reciklirati, a izvana je novi Scenic potpuno promijenjen u odnosu na prethodnika, navode iz Renaulta, prenosi Autonet.hr.
Potpuno novi Scenic E-Tech Electric bit će i prvo vozilo u ponudi ove marke s novim sportskim paketom opreme Esprit Alpine, a multimedijski sistem OpenR Link omogućit će instaliranje 50-ak aplikacija koje će se izvoditi na središnjem zaslonu dijagonale čak 24″.
Na tržištu će se ovaj električni SUV iz C segmenta naći početkom sljedeće godine.