Rigel u BiH pokreće proizvodnju etiketa na najnovijem dostignuću Konica Minolte

0
1007
Konica Minolta poslovna rješenja BH i Rigel predstavili digitalni AccurioLabel 230

Kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH i Rigel danas su u Sarajevu predstavile AccurioLabel 230, digitalni roll-to-roll sistem za štampu etiketa, posljednju riječ tehnologije kompanije Konica Minolta i jedini ove vrste u Bosni i Hercegovini.
Uporedo s evropskom promocijom u Briselu, u pogonu digitalnog print studija Rigel u Sarajevu brojnim gostima iz struke, poslovnim partnerima i javnosti demonstrirane su mogućnosti uređaja i ozvaničen početak proizvodnje.
Nabavka AccurioLabela 230 odgovor je kompanije Rigel na rastuće potrebe tržišta za manjim i srednjim tiražima, fleksibilnošću, prilagodljivošću te specifične zahtjeve klijenata u vezi s oblikom i završnom doradom etiketa.
“Zbog velikog udjela troška pripreme za štampu u prodajnoj cijeni etiketa, u fleksoštampi nije bilo moguće postići konkurentne cijene na manjim i srednjim tiražima. Sada možemo osigurati vrhunski kvalitet ispisa na različitim podlogama, u raznim oblicima i s brojnim mogućnostima dodatne obrade po veoma konkuretnim cijenama”, istakao je Vedad Meheljić, direktor kompanije Rigel.
Brojne su prednosti AccurioLabela 230 i u odnosu na ranije sisteme digitalne štampe etiketa i u odnosu na postojeća rješenja na tržištu BiH. Ovim modelom postignuta je još veća lakoća korištenja te znatno poboljšanje brzine ispisa i brzine izmjene rolni.
“Unaprijedili smo i mogućnosti štampe, fleksibilnost u proizvodnji i efikasnost podrške koju, kao partneri, osiguravamo. Zahvaljujući povjerenju naših partnera, u mogućnosti smo im pružiti uvid u najnoviju tehnologiju Konica Minolte u digitalnoj štampi etiketa. Posebno smo ponosni što će početi s proizvodnjom istovremeno s promocijom AccurioLabela 230 u Briselu”, istakao je Mirza Merzić, direktor kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH.
Evropska promocija AccurioLabela 230 upriličena je danas na Labelexpo 2019, najvećem sajmu noviteta industrije etiketa i ambalaže u svijetu, koji se održava u Briselu od 24. do 27. septembra, a AccurioLabel 230 naći će se u središtu ponude kompanije Konica Minolta.