RS: Održano takmičenje srednjih škola iz finansijskih tržišta

0
378
Na školskom takmičenju je učestvovalo 13 srednjih škola

Banjalučka berza je deveti put organizovala takmičenje iz poznavanja finansijskih tržišta u saradnji sa Pedagoškim zavodom Republike Srpske.
Na školskom takmičenju je učestvovalo 13 srednjih škola iz Banja Luke, Bijeljine, Doboja, Janje, Srbca, Vlasenice, Gradiške, Istočne Ilidže, Ribnika, Prnjavora, Foče, Modriče i Dervente.
Po dva prvoplasirana učenika su učestvovala na Republičkom takmičenju iz finansijskih tržišta koje se održalo 7.5.2022. godine na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci.
Na Republičkom takmičenju pobijedio je Branislav Zrnić iz Srpca. Drugo mjesto je osvojila Jelena Kamber iz Banja Luke, a treće mjesto je osvojio Slobodan Barašin iz Srpca. Banjalučka berza je nagradila najbolje učenike i profesore.
Takmičenje srednjih škola je nastavak započetih aktivnosti Berze na osavremenjavanju nastavnih sadržaja iz oblasti finansijskih tržišta u srednjim školama u RS-u. Berza je do sada organizovala seminar za profesore srednjih ekonomskih škola, napisala materijal i zbirku zadataka koje se koristi u nastavi, osmislila virtuelnu berzansku igru, kreirala računovodstveni program koji se koristi u praktičnoj nastavi iz računovodstva, nagradila 18 najboljih diplomskih radova na teme iz finansijskih tržišta, te donirala računarsku opremu srednjim školama u Bileći, Višegradu, Vlasenici, Ćukalima, Čajniču, Glamoču i osnovnoj školi u Zalužanima. Rezultat ovih aktivnosti je uvođenje izbornog predmeta iz oblasti finansijskih tržišta u srednjim ekonomskim školama u RS-u.