Ruska medicinska sestra koja se proslavila noseći bikini na poslu sada reklamira sportsku opremu

0
904
Ruska medicinska sestra Nadežda Žukova postala zaštitno lice marke sportske odjeće Zasport

Ruska medicinska sestra iz Tule, Nadežda Žukova, koja je privukla medijsku pažnju tokom pandemije koronavirusa kada se pojavila na poslu u prozirnom zaštitnom odijelu i sportskom donjem rublju, postala je zaštitno lice marke sportske odjeće Zasport.
Kako je istakla osnivač firme Anastasia Zadorina, medicinska sestra koja radi s pacijentima s koronavirusom zaslužuje poštovanje i podršku.
“Ona je mlada, lijepa i vrlo hrabra djevojka koja je dala svoj doprinos u borbi protiv Covid-19. Sudjelovat će u našim društvenim aktivnostima u okviru programa ZA POMOĆ koji provodimo od marta ove godine”, navedeno je na službenoj stranici Zasporta.
Zadorina je dodala da je uprava kompanije spremna pružiti pomoć regionalnoj bolnici u Tuli gdje je djevojka zaposlena.
Žukova je za portal Zasport.com rekla da je priča o neobičnoj medicinskoj formi privukla pažnju medija, ali to nije utjecalo na njenu želju da pomogne ljudima i upiše se na medicinski fakultet, prenosi Russia Beyond.
Djevojka se nakon brojnih članaka u medijima zahvalila kolegama koji su je podržali.
“Oni najbolje razumiju koliko je vruće u zaštitnom odijelu. Kao da provedete nekoliko sati u sauni, čak vam je teško disati i hodati”, dodala je Žukova.