Sajam zapošljavanja u Skenderiji 31. oktobra

0
2618
Posjetioci Sajma će imati priliku da se prijave i na besplatnu obuku

U želji da obezbijedi deficitarne kadrove u skladu sa Strategijom razvoja Kantona Sarajevo JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo organizira sutra (31.10.) Sajam zapošljavanja – informacionih tehnologija, turizma i ugostiteljstva.
Sajam zapošljavanja će se održati u Domu mladih, Centar Skenderija, od 10 do 16 sati. Svečanosti otvaranja će pored Midhata Osmanbegovića, direktor JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, prisustvovati predstavnici Kantona Sarajevo i poslodavaca u projektu.
Pored tradicionalne ponude slobodnih radnih mjesta, na kojoj će se predstaviti 40 poslodavaca, posjetioci će imati priliku da se prijave i na besplatnu obuku – prekvalifikaciju i dokvalifikaciju u brzorastućim djelatnostima i slijede prakse koje su širom svijeta pokazale dobre rezultate.
Služba za zapošljavanje je za potrebe Sajma putem Klubova za traženje posla obučila i ciljanu grupu nezaposlenih osoba, kako bi se što uspješnije predstavili prisutnim poslodavcima i pokazale prednosti Klubova.
Također, zahvaljujući podršci IT kompanija, na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja bit će prezentirane mogućnosti i efekti 3D tehnologija, kao i prilike koje ova tehnologija pruža u oblasti rada i zapošljavanja.
U okviru Sajma zapošljavanja održat će se i dva okrugla stola: ‘Nedostatak kadrova u IT sektoru, proizvodnja kadrova’ i ‘Povećan broj turista i definisanje potreba za specifičnom radnom snagom prema sezoni’. Cilj okruglih stolova je odgovor na pitanje kako ubrzati integraciju nezaposlenih na tržište rada u Kantonu Sarajevo.