Samsung Art Store i Marimekko: Spoj umjetnosti i inovacija

0
92
Samsung Art Store i Marimekko: Spoj čuvenog Unikko printa i dodatne opreme

Samsung, globalni tehnološki lider, i Marimekko,ugledna finska dizajnerska kuća, pokreću saradnju na ograničenoj seriji koja kombinuje veselu modnu filozofiju i umjetnost štampe Marimekka sa Samsung inovativnim dizajnom kako bi inspirisali cijeli svijet.
Ova saradnja podrazumijeva više od 40 Marimekko šara koje će biti dostupne kao umjetnička djela na Samsung Art Store za The Frame od 1. februara 2024. godine. Samsung će tokom godine objaviti i katalog modne dodatne opreme u ograničenoj seriji i time proširiti već bogat izbor Samsung Galaxy proizvoda čuvenim Unikko cvjetnim printom, koji slavi 60 godina postojanja.
Posvećenost Samsung inovacijama poprima modnu notu saradnjom na ograničenoj seriji koja unosi printove za sva vremena kompanije Marimekko u The Frame. Kolekcija se sastoji od 30 pažljivo odabranih Marimekko šara i tri sezonske kolekcije sa 12 printova koji će se smjenjivati tokom godine i korisnicima omogućiti da svoj TV uređaj pretvore u zanosno umjetničko djelo koje odgovara svakom godišnjem dobu.
Kolekcija nudi pretplatnicima na Samsung Art Store bogat izbor čuvenih umjetničkih printova Maje Isole, dizajnerke koja je kreirala preko 500 šara za Marimekko i poznatu Unikko cvjetnu šaru, Fudživa Išimota, nagrađivanog japanskog dizajnera koji sa ovim brendom sarađuje od 70-ih godina prošlog vijeka, Kacudžija Vakisake, uglednog umjetnika poznatog po organskim oblicima i smjelim bojama, Vuoko Eskolin-Nurmesnijemi, poznate po funkcionalnom dizajnu za sva vremena, i Maje Lahikeri, dizajnerice koja kombinuje crtanje narativne linije sa vještom upotrebom površina u jakim bojama.
Ova umjetnička djela će biti dostupna na Samsung Art Store, pretplatničkom servisu ekskluzivno dostupnom na The Frame, koji korisnicima omogućava da pretražuju i postavljaju djela iz kataloga sa preko 2.500 umjetničkih djela najistaknutijih svjetskih muzeja, galerija i dizajnerskih kuća, sada uključujući i čuveni Marimekko dizajn.
Samsung već dugo aktivno radi na kombinovanju živopisnih boja, inovativnog dizajna i kreativnosti sa svojim proizvodima kao što su revolucionarni Flip i Fold modeli. Ove godine će dodatno unaprijediti dizajn i proširiti svoj modni asortiman kroz ovu saradnju na ograničenoj seriji sa kompanijom Marimekko. U okviru ove saradnje na ograničenoj seriji, ponuda modne dodatne opreme kao što su maske za telefone, futrole za Galaxy Buds slušalice i kaiševi za sat će doživjeti stilsku transformaciju zahvaljujući čuvenom Unikko printu.