Samsung će novu generaciju televizora The Frame i Serif predstaviti na CES 2019

The Frame i Serif TV kombinuju nagrađivani dizajn sa QLED kvalitetom slike i poboljšanim Smart funkcijama

0
1651
Novi model Frame-a sadrži vrhunsku kvalitetu QLED slike, koja nudi dublje kontrast

Kompanija Samsung Electronics najavila je danas svoju novu generaciju televizora, The Frame i Serif TV, koji će biti predstavljeni na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike – CES 2019, u Las Vegasu.
The Frame i Serif TV kombinuju nagrađivani i inovativni dizajn koji odgovara svim kućnim dekoracijama, sa vrhunskom QLED kvalitetom slike i Smart funkcijama, kako bi korisnicima omogućio najbolju moguću televizijsku funkcionalnost.
“Tradicionalni televizori su bili fokusirani samo na tehničke karakteristike, kao što su kvalitet slike i performanse, a sada su televizori platforma za životni stil koji se uklapa u svakodnevni život potrošača“, rekao je Jongsuk Choo, izvršni potpredsjednik Visual Display Business-a u kompaniji Samsung Electronics.

Samsungov The Frame 2019

Kada se ne koristi za uživanje u TV sadržajima ili filmovima, režim Art Frame prikazuje digitalne dijelove umjetnina, uključujući slike, kako bi se svakodnevni životni prostor pretvorio u umjetničku galeriju. Osim toga, senzor osvjetljenja, podešava boje na ekranu i prilagođava se osvjetljenosti prostorije, pružajući optimalne postavke za prikaz umjetničkih djela na ekranu.
Novi model Frame-a također sadrži netaknutu kvalitetu QLED slike, koja nudi dublje kontraste, dublje i tamnije crne boje i 100% volumen boja. S ovim poboljšanjima korisnici mogu uživati u najkvalitetnijim sadržajima i umjetničkim djelima kada je televizor isključen.
Osim toga, njegov Art Store gradi partnerstva sa najprestižnijim galerijama i muzejima u svijetu, nudeći više od 1.000 umjetničkih djela. Nedavno su Art Store-u dodana remek djela iz galerije Uffizi u Italiji, Muzeja Van Gogh u Holandiji, kao i Te Papa na Novom Zelandu. Samsung će u budućnosti nastaviti da širi svoje partnerstvo sa muzejima kako bi ojačao ekosistem distribucije umjetnosti.
The Frame također posjeduje Bixby, Samsungov revolucionarni napredak u mobilnoj umjetnoj inteligenciji, pretvarajući je u istinski Smart TV. Korisnici mogu da upravljati televizorom i pristupiti platformama za streaming pomoću jednostavnih glasovnih komandi koje im omogućuju poboljšan doživljaj sadržaja.

Serif TV

Serif TV je fokusiran na estetiku u saradnji sa francuskim dizajnerima, Ronan & Erwan Bouroullec, dvojicom najpoznatijih industrijskih dizajnera na svijetu koji se specijalizuju za namještaj.

Serif TV je fokusiran na estetiku u saradnji sa francuskim dizajnerima

Serif TV dobio je prestižnu nagradu iF Design 2016. godine, nagradu Wallpaper Design 2016 u Velikoj Britaniji i dobitnu nagradu za dizajn u Japanu 2016. godine, čime je postao prvi Samsung TV koji je osvojio ove prestižne nagrade.
Serif TV iz serije 2019 također dolazi s najsavremenijom QLED tehnologijom kako bi pružio što bolji kvalitet slike. Ambient Mode, nagrađivana funkcija u Samsungovoj QLED liniji, pruža informacije, kao što su naslovne vijesti i ažuriranja, mogućnost prikazivanja slika i uklapanja u bilo koji životni prostor kad je televizor isključen, a dodan je i kako bi se poboljšala funkcionalnost televizora.
U prošlosti, Serif TV se prodavao isključivo u trgovinama namještaja, s obzirom da se usmjerio na interijer, ali će 2019. godine biti dostupan za kupovinu u trgovinama potrošačke elektronike, kako bi se postigla šira baza potrošača.