Samsung na MWC19 predstavlja 5G tehnološka rješenja

0
1356
Sa 5G povezivanjem, Galaxy S10 5G može pristupiti mrežnim brzinama do 20 puta brže od 4G mreže

Samsung će na sajmu MWC pokazati kako kroz inovacije i otvorenost, vodi put u 5G i mijenja način na koji se ljudi povezuju i komuniciraju. Tako će Samsung premijerno pokazati svoj novi Galaxy S10 5G mobilni telefon, dizajniran sa najboljim hardverom i softverom kako bi iskoristio potpuno 5G iskustvo.
Također na ekranu će biti puni spektar opreme kojaće omogućiti široku upotrebu 5G-a. Uključuju modemske čipove i RF modele koji su manjih dimenzija, energetski učinkovitiji i sa najsavremenijoj tehnologijom, Samsung će pokazati vodstvo u inovacijama izvan mobilnih uređaja i ekrana. Samsung će također objaviti nova partnerstva s nosiocima i dobavljačima tehnologije kako bi podržao put do 5G.
U protekloj deceniji Samsung je bio na čelu 5G istraživanja i razvoja, a plod njegova rada je transformacija 5G iz ambicioznog teorijskog koncepta u stvarnost. Kompanija je isporučila prvi svjetski 5G prijenos brzine, prvi prijenos 5G-a između više ćelija, a sada i prvi 5G pametni telefon – Galaxy S10 5G.
Sa 5G povezivanjem, Galaxy S10 5G može pristupiti mrežnim brzinama do otprilike 20 puta brže od 4G mreže, omogućujući visoko mobilno iskustvo koje donosi snažan hot-spotting, izuzetno brzo strujanje, 4K video-pozive i mobilne igre sljedećeg nivoa.
Na MWC-u ove godine, Samsung će predstaviti svoje najnovije inovacije koji su ujedinjeniu poznatu porodicu Galaxy.
Takođe, Samsung će prikazati svoju novu generaciju 5G radiofrekvencijskih (RF) čipseta, koja podržava 28GHz i 39GHz. Koristeći ove nove RF čipsete, Samsung 5G bazne stanice će biti približno 25% manje, lakše i sa manjom potrošnjom energije u odnosu na prethodne.
5G bazne stanice koriste gotovo hiljadu antena i nekoliko radiofrekvencijskih integrisanih krugova (RFIC) za korištenje mmWave spektra. Sa ovom novom generacijom čipseta, Samsung pomaže u poboljšanju performansi mrežne opreme kroz smanjenje nivoa buke i poboljšanje karakteristika linearnosti RF pojačala snage.
Samsungov portfolio čipova uključuje Exynos Modem 5100, potpuno kompatibilan sa 3GPP 5G NR standardom za podršku novim spektrima, uključujući niže i iznad 6GHz za brže prijenose podataka do 6Gbps. Njihove mogućnosti i tehnološke inovacije su u potpunosti demonstrirane kroz raspon 5G proizvoda.