HTC Exodus 1 proširuje zaštitu privatnosti i sigurnosti za korisnike

0
1235
Exodus 1 će u SAD-u biti dostupan za kupovinu u valuti Fiat po cijeni od 699 dolara

Od danas, korisnici EXODUS-a 1 mogu ažurirati svoj uređaj putem interneta kako bi komunicirali s mnoštvom novih partnera i iskoristili prednosti novog decentralizovanog weba.
HTC EXODUS 1 prvi je smartphone koji je izgrađen za ovaj novi internet. Sve je veći pokret koji kao prioritet postavlja zaštitu naše privatnosti i sigurnosti podataka, a koji je uzrokovan skepticizmom prema tome kako velike tehnološke kompanije koriste naše podatke, dodajuću uz to i neizvjesnost o tome koliko su oni zapravo zaštićeni.
Decentralizovani web će omogućiti korisnicima da zaštite i osiguraju vlastite podatke pružajući transparentnije usluge unutar iste generacije, uklanjajući posrednike koji su imali koristi od čuvanja vaših podataka. Sada smo u mogućnosti posjedovati vlastiti profil i pripadajuću digitalnu imovinu na različitim platformama, pa čak dobiti i poticaj za dijeljenje pažljivije odabranih informacija.
Kako bi podržao pokret Web 3.0, tim EXODUS-a izdaje Zion Key Management API odabranim partnerima koji poseban focus stavljaju na zaštitu korisničkih podataka.
Opera, prvi pretraživač spreman za kriptovalutu, ujedno je i prva organizacija koja je iskoristila API. To znači da korisnici Opere mogu uživati u dodatnoj sigurnosti svojih kripto-sredstava na EXODUS 1, te komunicirati, obavljati transakcije i prijavljivati se na usluge direktno, koristeći svoje private ključeve koji su na sigurnom mjestu na njihovom uređaju.
Saradnja EXODUS – Opera postavlja industrijski standard na to kako se blokchain iskustva naklonjena korisnicima mogu dodatno osigurati, čime se većem broju ljudi omogućuje sigurno istraživanje prednosti blockchain tehnologije i decentralizovanih aplikacija i usluga.
Istaknuti primjer korištenja Opere s novčanikom Zion uključuje mogućnost direktnog mikro-plaćanja na web lokacijama koje pružaju sadržaje, što dodatno ima potencijal da preoblikuje lice novinarstva i stvori novi priliv prihoda fokusiran na sadržaj, daleko od kontrole tehničkih divova i modela oglašavanja kojisu u trci za klikovima.

Nove opcije kupovine za Exodus 1

Počevši od marta, EXODUS 1 će biti dostupan za kupovinu u valuti Fiat po cijeni od 699 USD u Sjedinjenim Državama, te lokalnim cijenama u odabranim regijama. Ovo je dodatak izvornim mogućnostima kupovine BTC, ETH i LTC. Osim toga, EXODUS 1 može se kupiti i pomoću Binance BNB tokena.
Nakon ovih ažuriranja, korisnici EXODUS 1 također mogu uživati u dodatnoj podršci za ERC-721 žetone s Decentralandi Etheremon platformama.