Samsung: Novi pametni sat Galaxy Watch3 i bežične slušalice Galaxy Buds Live

Oba uređaja lako se povezuju sa ostalim Samsung inovacijama iz Galaxy ekosistema, koji pomažu korisnicima da održe zdravlje i kondiciju, ali i da ostanu u kontaktu sa prijateljima

0
3344
Budite produktivni, povezani i zdravi uz Galaxy pametni sat i bežične slušalice nove generacije

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd na nedavno održanom virtuelnom događaju Galaxy Unpacked predstavila je novi pametni sat Galaxy Watch3 i bežične slušalice Galaxy Buds Live.
Galaxy Watch3 je najinovativniji pametni sat do sada, unikatnog izgleda i sa mnogobrojnim opcijama za zdravlje i wellness, dok Galaxy Buds Live bežične slušalice ergonomskog, stilskog dizajna, predstavljaju tehnološki napredak na polju kvaliteta zvuka.
Galaxy Watch3 i Galaxy Buds Live biće savršeni asistenti u obavljanju dnevnih obaveza. Oba uređaja lako se povezuju sa ostalim Samsung inovacijama iz Galaxy ekosistema, koji pomažu korisnicima da održe zdravlje i kondiciju, ali i da ostanu u kontaktu sa prijateljima ili kolegama.

Galaxy Watch3 je inovativni pametni sat sa brojnim opcijama za zdravlje i wellness

“Pametni satovi i bežične slušalice, kao uređaji savremenog doba, napreduju velikom brzinom. U posljednjih nekoliko mjeseci uočili smo njihov veliki rast na tržištu jer korisnicima itekako pomažu u doba nove normalnosti. Kada smo predstavili prvi pametni sat prije sedam godina, postali smo svjetski lider na ovom polju. Zato smo se danas posvetili tome da korisnicima ponudimo nove, još savremenije uređaje, koji su prilagođeni njihovim potrebama. Osim vrhunskog iskustva, korisnici uvijek od nas očekuju napredan dizajn i inovativne tehnologije, čemu smo posvetili posebnu pažnju”, kazao je TM Roh, predsjednik i direktor za razvoj i istraživanje u odjeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.
Izrađen od vrhunskih materijala poput nehrđajućeg čelika i kože visokog kvaliteta, Galaxy Watch3 pristaje svačijoj ruci. Prvi put, sat će biti dostupan i u verziji od titanijuma koji je u isto vrijeme izdržljiv i elegantan. Popularni rotirajući okvir pametnog sata iznenadiće svakog korisnika spojem funkcionalnosti i dobrog stila, dok se okretanjem glave sata pokreću aplikacije i otvaraju obavještenja.
U poređenju sa originalnim Galaxy Watch pametnim satom, Galaxy Watch3 je, uprkos većem displeju, 14% tanji, 8% manji i 15% lakši. Također, korisnik može odabrati više od 80.000 tema ili dizajnirati svoju autentičnu, uz pomoć 40 različitih dodataka za personalizaciju prikaza informacija.
Galaxy Watch3 unaprijeđen je novim funkcijama za održavanje i praćenje zdravlja. Korisnik uz aplikaciju Blood oxygen (SpO2) može provjeriti zasićenost kiseonikom tokom treninga. U slučaju težeg fizičkog pada, Galaxy Watch3 će ga detektovati i poslati SOS notifikaciju odabranim kontaktima kako bi se korisniku odmah ukazala pomoć.

Galaxy Buds Live bežične slušalice nove generacije

Jedinstven i ergonomski dizajn Galaxy Buds Live bežičnih slušalica pažljivo je kreiran za svačije uho, kako bi se postigla udobnost tokom cijelog dana. Samsung je u potpunosti promijenio izgled slušalica vertikalnom organizacijom komponenata umjesto horizontalnom. Bežične slušalice mogu se dodatno personalizovati različitim veličinama vrhova.
Kombinacijom AKG zvuka i inovativnosti kompanije Samsung, Galaxy Buds Live pružiće korisnicima neviđeno audio iskustvo. Uz zvučnik od 12 mm i pojačivač basa, muzika će zvučati duboko i bogato. Tri mikrofona i jedinica za glasovne komande osiguravaju najveći kvalitet snimanja i upravljanja glasom tokom poziva, dok će funkcija Active Noise Cancellation (ANC) ograničiti pozadinsku buku.
Galaxy Watch3 pametni sat dostupan je u veličinama od 41 i 45 milimetara. Galaxy Watch3 41 mm biće dostupan u bronzanoj i srebrnoj boji, dok će Galaxy Watch3 45 mm biti dostupan u srebrnoj i crnoj varijanti.
Galaxy Buds Live bežične slušalice dostupne su u bronzanoj, bijeloj i crnoj boji, u zavisnosti od dostupnosti kod pojedinačnih partnera.