Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor za evropsko tržište

0
929
Novi Q950TS QLED 8K televizor predstavljen je uz nove uređaje iz QLED 8K, QLED 4K, Lifestyle i MicroLED segmenata

Kompanija Samsung Electronics Co. predstavila je nove modele televizora i audio uređaja za evropsko tržište, među kojima su flegšip televizor Q950TS QLED 8K, proširena ponuda QLED 8K i 4K uređaja, MicroLED, Lifestyle televizora i soundbarova. Promocija je održana na Samsung Forumu, održanom u Mediterranean Conference centru u Valeti, na Malti.
Novi modeli televizora i audio uređaja donose inovacije koje korisnicima pružaju mnoštvo mogućnosti za povezivanje.

Nova generacija inteligentnih ekrana

Samsung flegšip televizor za 2020. godinu pod nazivom Q950TS QLED 8K nudi tehnologiju i gledalačko iskustvo bez konkurencije, kombinujući vrhunski kvalitet slike i zvuka, napredne mogućnosti vještačke inteligencije, sa premijum dizajnom.
U Evropi je dostupan u veličinama od 65, 75, i 85 inča, a korisnicima pruža iskustvo gledanja sadržaja na ekranu od ivice do ivice. Revolucionarni Infinity Screen ekran ima odnos ekrana i kućišta uređaja od nevjerovatnih 99 posto. Posmatran iz profila, Q950 je izuzetno tanak, svega 15 mm, pa svojom pojavom i sa šest ugrađenih zvučnika daje definiciju ideje o sveobuhvatnim ekranima.
Pored modela Q950, Samsung je predstavio i Q900TS i Q800T, čime je proširena ponuda QLED 8K televizora. Ovi uređaji dolaze u veličinama od 55 do 98 inča, kako bi svaki korisnik mogao da pronađe idealan televizor, u skladu sa ličnim potrebama i mogućnostima prostora.
Samsung televizori iz QLED 4K segmenta i dalje su najveći adut kompanije. Ove godine je predstavljena najsveobuhvatnija QLED 4K ponuda, sa modelima Q60T, Q70T, Q80T, Q90T i Q95T,dostupnim u veličinama od 43 do 85 inča.
Vrhunski kvalitet slike i zvuka predstavlja osnovu Samsung QLED televizora, ali unaprijeđene Smart Screen mogućnosti na bazi vještačke inteligencije su ono što zaista pravi razliku.

Unaprijeđeni kvalitet zvuka

Novi Samsung soundbar modeli donose još viši stepen integracije između televizora i audio uređaja. Asortiman Q serije za evropsko tržište u 2020. godini uključuje modele Q800T, Q70T i Q60T, idealne za povezivanje sa QLED televizorima. Koristeći Samsung Acoustic Beam tehnologiju integrisanu sa Dolby Atmos i DTS:X rešenjima, Q serija pruža korisnicima osjećaj kao da su i sami učesnici dešavanja na ekranu.
Ipak, optimalni zvuk ne krije se samo u dubokoj integraciji sa televizorom. Nova Samsung S serija (S60T i S40T) pruža moćne performanse sama za sebe, bez povezivanja sa TV aparatom.
Samsung televizori nude različite opcije glasovnog asistenta, uključujući Amazon Alexa, Google Assistanti Bixby, kako bi korisnici odabrali ono što im najviše prija. Lakši pristup vijestima, vremenskoj prognozi i omiljenim sadržajima su neke od pogodnosti koje očekuju korisnike, uz proširene funkcije pametnog doma i kontrole televizora.

Personalizacija uz Lifestyle modele

Samsung je najavio i evropsko lansiranje The Sero modela, potpuno novog Lifestyle televizora. The Sero ima mogućnost rotiranje između horizontalnog i vertikalnog položaja, baš kao pametni telefoni. Korisnici mogu da uživaju u različitim sadržajima i da mijenjaju način prikazivanja slike, u skladu sa sadržajem na povezanom pametnom telefonu.

The Serif model, s inovativnim dizajnom, biće dostupan u veličinama od 43, 49 i 55 inča

Dodatno, The Serif model, koji stavlja dizajn na prvo mjesto, ove godine će biti dostupan u veličinama od 43, 49 i 55 inča, u dvije nove boje, nebesko bijeloj i nebesko plavoj. The Serif i The Sero su na ovogodišnjem International Forum (iF) Design Awards, jednom od najvećih svjetskih takmičenja na polju dizajna, prepoznati kao uređaji inovativnog dizajna.
Nezaobilazni dio ovogodišnje ponude Lifestyle modela jeste The Frame. U 2020. godini ovaj uređaj dolazi u novim veličinama od 32 i 75 inča, šireći dosadašnju ponudu. Uz novu auto-curation opciju na bazi vještačke inteligencije, Art Store aplikacija The Frame televizora sada može da preporuči umjetnička djela u skladu sa ukusom vlasnika.
Na Samsung Forumu predstavljena je i nova linija inovativnih MicroLED televizora. Uz veličine koje variraju od 75 do 292 inča, MicroLED pruža personalizovan, sveobuhvatan osjećaj prilikom gledanja najrazličitijih sadržaja kod kuće.