Samsung predstavio novu Galaxy A seriju telefona: A20e, A40 i A80

0
2055
Galaxy A80 dizajniran je sa Samsungovom prvom rotirajućom kamerom

Kompanija Samsung Electronics danas je zvanično predstavila novu Galaxy A seriju sa tri nova pametna telefona – A20e, A40 i A80, koji se pridružuju već najavljenim A10, A50 i A70, čime je Samsung postao najjači u ovom segmentu.
Nova Galaxy A linija donosi uzbudljive industrijske inovacije novoj generaciji korisnika, pružajući vrhunske karakteristike i iskustva po izuzetno pristupačnoj cijeni.
“Serija Galaxy A donosi vrhunsku tehnologiju, inovacije i napredne funkcije, što omogućuje današnjoj generaciji da radi ono što drugi ne mogu”, rekao je Hadrian Baumann, viši potpredsjednik i voditelj prodaje Mobile Communications Business kompanije Samsung Electronics za Evropu.
Uz ovih šest uređaka, serija Galaxy A omogućuje korisnicima da izaberu telefon koji najbolje odgovara njihovom načinu života i budžetu.
Kako bi najbolje služio evropskim kupcima, Samsung uvodi dva potpuno nova uređaja posebno razvijena za ovu regiju – A20e i A40. Oba ova uređaja imaju iste najmodernije inovacije koja su standardne za Galaxy A, dok njihova manja veličina ekrana odražava snažan potrošački trend kompaktnih uređaja u Evropi.

Galaxy A20e ima 5,8-inčni Infinity-U ekran

Galaxy A20e

Galaxy A20e ima 5,8-inčni Infinity-U ekran, koji omogućuje dugotrajne performanse, dizajnirane da prate svakodnevne potrebe.
Opremljen snažnom baterijom od 3,000mAh, A20e omogućuje korisnicima da gledaju svoje omiljene filmove, igraju igre ili obavljaju više zadataka, i budu sigurni da njihova baterija ima izuzetnu izdržljivost, dok je tehnologija brzog punjenja od 15 W dovoljna da brzo napune svoj telefon i opet ga pokrenu.

A40 ima dvostruku kameru koja omogućuje snimke širokog ugla do 123°

Galaxy A40

Galaxy A40 namijenjen je onima koji žele kompaktan oblik, bez kompromisa u iskustvu gledanja ili performansi. 5,9-inčni Infinity-U ekran od ivice do ivice, nudi neprekinuti vizualni doživljaj koji se udobno uklapa u ruku korisnika. Bez obzira radi li gledaju TV ili igraju, ekran Full HD + Super AMOLED pruža izvanrednu kvalitetu slike i jasnoću.
A40 posjeduje dvostruku kameru koja omogućuje snimke širokog ugla do 123 ° i inteligentni AI optimizator scene koji donosi najbolje od svake slike. Također ima snažnu prednju kameru od 25 MP koja je u mogućnosti optimizirati ispod i iznad izloženih scena.

A80

Dizajniran sa Samsungovom prvom rotirajućom kamerom, Galaxy A80 omogućuje korisnicima da bez problema uhvate svijet oko sebe. Automatska pop-up rotirajuća kamera ne samo da pruža isto izvanredno iskustvo i za zadnju i za prednju kameru, već također omogućava nesmetan prikaz preko cijelog ekrana. Novi sAMOLED 6,7 ”FHD + Infinity ekran donosi sadržaj u živopisnim detaljima, koji u kombinaciji sa Dolby Atmos zvukom, omogućuje potpuno iskustvo.
Galaxy A80 također sadrži inteligentnu bateriju od 3.700 mAh koja uči korisnikove dnevne rutine i upotrebe aplikacija, kako bi optimizovali potrošnju energije telefona, dok njegova sposobnost super-brzog punjenja od 25 W znači da će korisnici malo vremena potrošiti na punjenje telefona.