Samsung predstavio Odyssey G9, najbrži zakrivljeni gaming monitor na svijetu

0
597
Odyssey G9 (sa 49 inča) je prvi Dual QHD gaming monitor sa zakrivljenošću od 1000R

Kompanija Samsung i zvanično je predstavila Odyssey G9 gaming monitor nove generacije. G9 je predstavljen na sajmu CES 2020 i priključuje se nedavno lansiranom G7 modelu, koji je potpuno transformisao gaming iskustvo spajanjem elemenata kao što su zakrivljenost ekrana radi prijatnog gledanja, inovativne mogućnosti interakcije i savršen kvalitet slike.
Premium performanse Odyssey serije su potvrđene od TÜV Rheinland, vodeće međunarodne organizacije za certifikovanje tehnoloških proizvoda, koja je Odyssey monitore ocijenila kao najbolje gaming monitore zakrivljenosti od 1000R u industriji, dodjeljujući im Eye Comfort certifikat, za gaming iskustvo koje ‘najviše prija ljudskom oku’. Ovo je također i prvi monitor sa certifikovanom HDR10+ podrškom, koja mu omogućuje da igre i druge sadržaje prikazuje na najkvalitetniji način uz pomoć Quantum dot tehnologije i HDR1000 panela.
Također, inovativni dizajn Odyssey G9 je na sajmu CES 2020 osvojio nagradu za inovativnost u kategoriji kompjuterskih dodataka i aksesoara.
“Nakon nedavnog objavljivanja Odyssey G7 zakrivljenog gaming monitora, G9 se sada pridružuje seriji kao prvi dual QHD monitor sa zakrivljenošću od 1000R, učvršćujući poziciju kompanije Samsung kao lidera na tržištu, koji uvodi inovacije do sada neviđenom brzinom”, rekao je Hyesung Ha, viši potpredsjednik odjeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics.
G9, sa svojih 49 inča, je prvi Dual Quad High-Definition (DQHD; 5120×1440 rezolucija) gaming monitor sa zakrivljenošću od 1000R. Odyssey G9 pruža moćnu kombinaciju tehničkih performansi, uključujući vrijeme reakcije od 1ms, uz stopu osvježavanja ekrana od 240Hz i kristalno jasnu QLED sliku za QHD gaming. Samo igračko iskustvo na ovom monitoru je kvalitativno zaista unaprijeđeno uz pomoć NVIDIA G-SYNC® Compatibility i Adaptive Sync opcija.
Dodatno, G9 dolazi sa futurističkim dizajnom i presijavajućim bijelim vanjskim dijelom kućišta. U sebi sadrži Infinity Core Lighting osvjetljenje sa 52 različite boje i pet svjetlosnih efekata koji mogu biti aktivni tokom igranja.
Samsung G9 je globalno dostupan od juna.