Samsung predstavio sklopive modele Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4

Četvrta generacija Samsungovih sklopivih modela pruža mogućnosti prilagođavanja ličnim sklonostima i iskustvo FlexCam kamere

0
170
Samsung predstavio novu generaciju sklopivih pametnih telefona: Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4

Kompanija Samsung Electronics predstavila je najnoviju generaciju revolucionarnih sklopivih pametnih telefona: Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4. Oba uređaja se odlikuju prilagodljivim hardverskim dizajnom, karakteristikama prilagođenim ličnim sklonostima i unaprijeđenim performansama. Četvrta generacija serije Galaxy Z nastavlja da ruši konvencije i nudi nove, moćne interakcije koje unapređuju svakodnevni život.

Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 zasnovan je na uspjehu Samsung legendarnog hardverskog dizajna uz dodatak ključnih funkcija kao što su unaprijeđeno iskustvo korištenja kamere, veća baterija (u poređenju sa modelom Galaxy Z Flip3 5G) i proširene mogućnosti prilagođavanja, uz već poznati izuzetno kompaktan dizajn.
Njegov kompaktni dizajn u obliku školjke nudi jedinstveno iskustvo koje nije dostupno ni na jednom drugom pametnom telefonu.

Z Flip4 napravljen je tako da se zaista koristi bez upotrebe ruku

Pravite video snimke bez korištenja ruku ili grupne selfije pod različitim uglovima tako što ćete djelimično sklopiti Z Flip4 da biste aktivirali FlexCam kameru. Ove funkcije su čak dostupne na omiljenim aplikacijama korisnika. Zahvaljujući Samsung partnerstvu sa kompanijom Meta, FlexCam je optimizovan za najpopularnije društvene mreže, uključujući Instagram, WhatsApp i Facebook.
Sada uz Z Flip4 možete da pravite kvalitetne selfije direktno sa vanjskog ekrana korištenjem glavne kamere sa unaprijeđenom Quick Shot funkcijom. Počnite snimanje videa u Quick Shot režimu rada, a potom pređite na Flex režim da biste nastavili snimati bez korištenja ruku, pri čemu se video ne prekida – što je idealno za autore sadržaja i blogere. Korisnici sada mogu praviti selfije u formatu portreta i pregledati ih u realnim dimenzijama fotografije kada koriste Quick Shot. Sa unaprijeđenom kamerom opremljenom 65 posto jačim senzorom od modela Galaxy Z Flip3 5G, koji radi na mobilnoj platformi Snapdragon® 8+ Gen 1, fotografije i video snimci su oštriji i stabilniji – i danju i noću.
Z Flip4 napravljen je tako da se zaista koristi bez upotrebe ruku – da se radi još više stvari bez otklapanja telefona. Pozivajte, odgovarajte na poruke, otključavajte auto i čak kontrolišite widget SmartThings Scene, sve sa ekrana poklopca.
Galaxy Z Flip4 može da snima, emituje i povezuje duže između dva punjenja sa unaprijeđenom 3,700 mAh baterijom. Sa superbrzim punjenjem (dostupno kad se koristi 25W ili jači adapter) koje je sada dostupno na modelu Z Flip4, puni se čak 50 posto za oko 30 minuta, kako bi korisnici ostali povezani i kad je baterija pri kraju.
Sa tanjom šarkom, ispravljenim ivicama, kontrastnim mutnim staklom na zadnjoj strani i sjajnim metalnim okvirima, ovo je najprefinjeniji Samsung dizajn do sada. Korisnici mogu u potpunosti prilagodiZ Flip4sa Galaxy Themesi na ekranu poklopca i na glavnom ekranu kako bi svoj stil upotpunili prilagođenim fontovima, ikonicama i dizajnima. Pored toga, korisnici mogu da kreiraju sopstveni ekran poklopca zahvaljujući novim dizajnima sata i pozadina u različitim formatima kao što su slike, GIF-ovi, a čak i video.
Galaxy Z Flip4 dopunjuje stil korisnika uz vrhunski dizajn u dobro poznatim bojama: ljubičastai grafitna, kao i novim bojama: ružičasto-zlatnoj i plavoj.

Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Fold4 rezultat je stalnih inovacija u oblasti pametnih telefona Samsung Galaxy i najmoćniji Samsungov pametni telefon do sada. On je prvi uređaj sa Androidom 12L, specijalnom verzijom Androida koju je kreirao Google za velike ekrane, uključujući sklopive uređaje.
Obavljanje više stvari istovremeno na Z Fold4 je lakše nego ikada, tako da korisnici mogu da urade više toga dok su u pokretu. Novi taskbar pruža raspored sličan onom na računaru i nudi pristup omiljenim i nedavno korištenim aplikacijama. Obavljanje više stvari istovremeno je također preglednije zahvaljujući novim pokretima prevlačenja (zahtijeva aktivaciju Labs u podešavanjima).

Galaxy Z Fold4 je prvi uređaj sa Androidom 12L, spec. verzijom Androida koju je kreirao Google

Možete trenutno da prelazite sa aplikacija preko cijelog ekrana na prozore koji iskaču ili da podijelite ekran na pola kako biste još lakše obavljali više stvari istovremeno.
Microsoftov kompletan Office paket i Outlook koriste prednosti sklopivog displeja i pružaju više informacija na ekranu i brže načine interakcije sa sadržajem. Iskustvo obavljanja više stvari istovremeno je upotpunjeno S Pen* olovkom, koja omogućava crtanje u pokretu i pravljenje bilješki sa pojednostavljenim skladištenjem unutar stojećeg poklopca sa futrolom za olovku.
Galaxy Z Fold4 pravi fenomenalne fotografije i video snimke sa unaprijeđenim 50MP širokim sočivom i 30x Space Zoom** sočivom. Raznovrsni režimi rada kamere, uključujući veću mapu zumiranja aktiviranu u Capture View režimu,dupli pregled i selfie zadnjom kamerom su posebno napravljeni da bi se iskoristio jedinstveni hardverski dizajn za veću fleksibilnost korištenja kamere. Također, sa većom veličinom piksela, 23 posto jačim senzorom (u poređenju sa modelom Galaxy Z Fold3 5G) i unaprijeđenom snagom obrade, korisnici mogu praviti jasne fotografije čak i noću.
Sadržaj je još obuhvatniji i izražajniji na 7,6-inčnom glavnom ekranu sa većim nivoom svjetlosti, prilagodljivom stopom osvježavanja od 120Hz i manje vidljivom kamerom ispod displeja (UDC) koja se odlikuje novim raspršenim rasporedom podpiksela.
Igranje igrica je žustrije zahvaljujući moćnoj mobilnoj platformi Snapdragon® 8+ Gen 1 i hiperbrzoj 5G mreži.
Sa okvirima i poklopcem šarki od armiranog aluminija i eksluzivnim Corning® Gorilla® Glass Victus®+na ekranu poklopca i zadnjem staklu, Z Flip4 i Z Fold4 su Samsung najotporniji sklopivi telefoni ikada. Pored toga, i Z Flip4 i Z Fold4 su opremljeni IPX8*** vodootpornošću, tako da korisnici ne moraju da brinu ako ih uhvati pljusak.
Galaxy Z Fold4 i stojeći poklopac sa futrolom za olovku su u ponudi u prefinjenim bojama među kojima su sivo-zelena, bež i fantomska crna.
Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 će biti dostupni za naručivanje unaprijed u odabranim zemljama od 10. avgusta, a na tržišta odabranih zemalja dolazi od 26. avgusta.
U posebnom promotivnom periodu u Bosni i Hercegovini za prednarudžbu pametnih telefona su omogućeni benefiti u vidu popusta na kupovinu uređaja u iznosu od 400 KM za Galaxy Z Fold i 300 KM za Galaxy Z Flip4 te mogućnost otkupa starog telefona. Također, korisnici ostvaruju pravo na osiguranje ekrana (osiguranje unutrašnjeg ekrana uređaja koje pokriva jednu štetu nastalu unutar godinu dana od kupovine uređaja uz učešće u šteti).
Uređaji nove Galaxy Z serije dostupni su u Bosni i Hercegovini po preporučenoj cijeni Z Flip4 od 2.199 KM i Z Fold4 od 3.599 KM.
Za više informacija o Galaxy Z Flip4 i Z Fold4 posjetite: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/global ili www.samsung.com/global/galaxy/.

Galaxy Buds2 Pro – nove Samsung vrhunske slušalice

Galaxy Buds2 Pro, vrhunski dizajn sa savršenim iskustvom slušanja

Seriji Galaxy Z pridružuju se Galaxy Buds2 Pro – nove Samsung vrhunske slušalice koje pružaju najimerzivnije bežično audio iskustvo sa novim, kompaktnim dizajnom.
Kada treba hitno da se javite na telefonski poziv dok uživate u igrici ili gledate film na vašem tabletu, Buds 2 Pro mogu neprimjetno da se prebace na audio vezu vašeg telefona na samo jedan dodir prstom. U slučaju da zagubite vaše slušalice tokom putovanja do posla, Smart Things Find sada čini da njihovo lociranje postane lakše i brže, bez obzira da li su spakovane u kutijicu ili van nje.
Galaxy Buds2 Pro dolazi u sasvim novim nježnim nijansama koje se savršeno uklapaju sa dizajnom novog Z Flip4 telefona: grafitna, bijela i ljubičasta.Preporučena cijena u našoj zemlji je 469 KM, a kupovinom slušalicau periodu od 10. do 25. avgusta 2022. godine na poklon dobijate bežični punjač u vrijednosti 79 KM.
_______________
*S Pen se prodaje zasebno. Samo glavni ekran Z Fold4 ima mogućnost za S Pen olovku.
**30X Space Zoom uključuje 3x Optical Zoom i 30x digitalni zum sa tehnologijom AI Super Resolution. Zumiranje preko 3x može da dovede do lošijeg kvaliteta slike.
***IPX8 se zasniva na uslovima testiranja na dubini do 1,5 metara u slatkoj vodi do 30 minuta. Ne preporučuje se za upotrebu na plaži ili bazenu. Nije otporan na prašinu.