Samsung predstavio svoje najnovije uređaje – Galaxy S20 i Galaxy Z Flip

0
1733
Galaxy S20 serija (S20, S20 Plus i S20 Ultra) je prva 5G linija flegšip pametnih telefona Samsunga

Na Galaxy Unpacked eventu koji se održava u San Franciscu, kompanija Samsung predstavila je novu seriju 5G flegšip pametnih telefona uređaja Galaxy S20 i svoj novi savitljivi mobitel Galaxy Z Flip.
Galaxy S20 dolazi sa potpuno novim dizajnom kamere, kombinujući vještačku inteligenciju sa najvećim Samsung senzorom do sada za fotografije savršenog kvaliteta. Pored kamere, Galaxy S20 čini da sve što inače radimo uz pomoć svojih pametnih telefona, funkcioniše još bolje i lakše. Tako su omogućeni slušanje ličnih muzičkih plejlista, gledanje video snimaka u odgovarajućem format i igranje video igara u pokretu.
Galaxy S20 predstavlja potpuno novi sistem kamere na bazi vještačke inteligencije, sa najvećim senzorom do sada, kako bi izvukao najbolje iz svake fotografije i svakog trenutka.
Uz veći senzor na Galaxy S20 seriji, rezolucija kamere je značajno povećana, što rezultira u više detalja i dodatnoj fleksibilnosti za uređivanje, isjecanje i zumiranje snimaka. S20 i S20+ dolaze sa kamerom od 64MP, dok S20 Ultra ima kameru od 108 MP. Još jedna prednost većeg senzora jeste to što koristi više svjetlosti, tako da dobijate bolji kvalitet slike, čak i u situacijama sa slabim osvjetljenjem.
Galaxy S20 Ultra ide i korak dalje sa opcijom dinamičnog prebacivanja sa rezolucije od 108MP na rezoluciju od 12MP, zahvaljujući nona-binning tehnologiji koja kombinuje devet piksela u jedan, posredstvom senzora.
Uz Galaxy S20 Space Zoom tehnologiju koja koristi kombinaciju opcija Hybrid Optic Zoom i Super Resolution Zoom, uključujući digitalni zum na bazi vještačke inteligencije, pa korisnik može uveličati objekat, čak i kada je udaljen. Sliku je moguće uveličati do 30 puta na Galaxy S20 i S20+, dok se na S20 Ultra može preći i na revolucionarna preklopiva sočiva, koja koriste procesuiranje slike uz pomoć vještačke inteligencije, kako bi opadanje kvaliteta slike na visokim stepenima uveličavanja bilo umanjeno.
Galaxy S20 ima mogućnost snimanja u 8K rezoluciji, kako bi korisnici mogli da prave realistične snimke. Kada je snimanje završeno, korisnici mogu pogledati svoj video na Samsung QLED 8K televizoru ili mogu izdvojiti kadar iz 8K videa i pretvoriti ga u fotografiju visoke rezolucije.

Galaxy S20 dolazi sa potpuno novim dizajnom kamere

Galaxy S20 zaštićen je Knox sistemom – vodećom platformom za sigurnost mobilnih uređaja, koja telefon štiti od čipa, sve do softverskog nivoa. Galaxy S20 ima i novi, sigurni procesor, pod nazivom Guardian Chip, koji štiti od napada na bazi hardvera.
Inteligentna i velika baterija novog telefona dolazi sa brzim punjačem od 25W, dok Ultra model dolazi i sa super brzim punjačem od čak 45W. Cjelokupna S20 serija dolazi sa masivnim standardnim prostorom za skladištenje sadržaja (128GB za S20; 128GB, i 512GB za Galaxy S20+ i S20 Ultra).
Od 13. marta modeli iz Galaxy S20 serije biće dostupni po cijenama od 1.799 KM za S20, 1.999 KM za S20+ i 2.699 KM za S20 Ultra. Na domaćem tržištu modeli će biti dostupni u različitim, klasičnim bojama:
Galaxy S20: kosmičko siva, nebesko plava, nebesko roza; Galaxy S20+: kosmičko siva, nebesko plava, kosmičko crna; Galaxy S20 Ultra: kosmičko siva, kosmičko crna.

Galaxy Z Flip – novi savitljivi pametni telefon

Od modernog dizajna do fleksibilne kamere: Galaxy Z Flip inovativni savitljivi telefon

 Samsung je takođe predstavio i Galaxy Z Flip – novi savitljivi pametni telefon. Napravljen od inovativnog, savitljivog stakla, Galaxy Z Flip doslovno preispituje zakone fizike, budući da se njegov displej od 6.7 inča jednim pokretom sklapa u moderan i kompaktan oblik, dovoljno mali da stane u dlan jedne ruke. Zahvaljujući gotovo nevidljivoj šarci i specijalno dizajniranom korisničkom iskustvu, Z Flip pruža korisnicima nove načine na koje će oni stvarati, dijeliti i doživljavati sadržaje.
Dizajniran da bude praktičan i uvijek pri ruci, Galaxy Z Flip sklapa se na veličinu prosječnog novčanika, kako bi bez problema stao u džep ili torbicu. Kada je otvoren, veličina njegovog ekrana gotovo se udvostručuje, prikazujući nevjerovatni displej od 6.7 inča.
Galaxy Z Flip posjeduje Infinity Flex displej izrađen od specijalnog Ultra Thin stakla (UTG). Centrirana kamera u ravni displeja, bez otvora i drugih smetnji, omogućuje korisnicima da uživaju u omiljenim sadržajima, po prvi put u odnosu 21.9:9, kada je u pitanju Samsung.
Nova nevidljiva šarka (Hideaway Hinge) je pravo remek-djelo inžinjerstva. Zahvaljujući dualnom CAM mehanizmu, svako otvaranje i zatvaranje biće sigurno i lako. Također, Hideaway Hinge sistem podrazumijeva i novu Samsung tehnologiju čišćenja, koristeći inovativna najlonska vlakna koja čuvaju telefon od prljavštine i prašine.

Kada je otklopljen, displej uređaja se automatski dijeli na dva ekrana veličine 4 inča

Kada je Galaxy Z Flip otvoren, može se koristiti pod različitim uglovima, baš kao laptop računar, pružajući mogućnost pravljenja selfija koji ‘hvataju’ mnogo širu sliku, učestvovanja u nesvakidašnjim video razgovorima uz Google Duo – i sve to bez upotrebe ruku.
Kada je otklopljen, displej uređaja se automatski dijeli na dva ekrana veličine 4 inča, za mogućnost gledanja fotografija ili video sadržaja na gornjoj polovini i njihovog upravljanja na donjoj.
Galaxy Z Flip može doslovno sam da stoji, omogućujućii snimanje i fotografisanje u pokretu – od grupnih fotografija sa tajmerom, do živopisnih noćnih snimaka, i to bez upotrebe blica. Kreiranje sadržaja za društvene mreže znatno je olakšano, zahvaljujući snimanju video zapisa u razmjeri 16:9, iz različitih uglova, bez upotrebe ruku ili stativa. Dovoljno je samo otvoriti telefon i staviti ga na ravnu površinu.
Bilo da je Galaxy Z Flip zatvoren ili otvoren, nijedna poruka, poziv ili podsjetnik neće proći neopaženo. Jednim pogledom na cover displej, možete provjeriti datum, vrijeme, status baterije, ili ipak odgovoriti na poziv i pregledati poruke, čak i onda kada je telefon zaklopljen.
Galaxy Z Flip korisnicima pruža priliku da uživaju u raznovrsnim opcijama kamere, poput snimanja video zapisa u 4K formatu, Live Focus funkcije i superstabilnosti. Ovaj pametni telefon karakteriše optimizovani sistem sa dvostrukom baterijom koji omogućujeviše energije, bez zauzimanja dodatnog prostora. Uz bežično brzo punjenje, punjenje putem kabla, ili specijalnu opciju Wireless PowerShare, moguće je bežično napuniti Galaxy Buds slušalice, GalaxyWatch, pa čak i telefon od prijatelja.
Pored toga, Samsung Knox sigurnosni sistem štiti korisnike i njihove uređaje, primajući mjesečne i kvartalne izvještaje o sigurnosti.
Galaxy Z Flip će od 14. februara biti dostupan u 12 zemalja, uključujući SAD i Koreju, i to u bojama Mirror Purple i Mirror Black. Nakon toga, Galaxy Z Flip biće predstavljen i u Mirror Gold nijansi, na odabranim tržištima.