Samsung predstavlja novo ekološko pakovanje za svoje televizore

0
882
Samsung uvodi eco-friendly pakovanje: Kućica za ljubimca ili polica za novine od kutije za TV

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. najavila je uvođenje novog eco-friendly pakovanja za svoju liniju TV uređaja, kako bi doprinijela očuvanju životne sredine.
Novo pakovanje od talasastog ekološkog kartona, u kome će se naći modeli The Serif, The Frame i The Sero, korisnicima će olakšati reciklažu, ali će im pružiti i mogućnost da ga ponovo upotrijebe, i to u kreativne svrhe. Na obje strane kutije primjenjen je tačkasti dizajn, kako bi korisnicima bilo lakše da je isjeku i prilagode svojim potrebama. U pakovanju se nalazi i QR kod, putem koga se može pristupiti uputstvu za pripremu željenog oblika, poput kućice za ljubimca, držača za novine ili police na kojoj će se odlagati daljinski upravljač ili modem.
U okviru predstavljanja novog pakovanja, Samsung i britanski lifestyle magazin Dezeen 6. aprila su pokrenuli globalno takmičenje u dizajnu. Dvije kompanije će kreatora najunikatnijeg i najpraktičnijeg rješenja,napravljenog od kutije za televizore nagraditi sa 20.000 USD, nakon čega će, kroz uputstvo, korisnicima Samsung televizora omogućiti da ovaj dizajn primjene i u svom domu. Prijave su otvorene do 29. maja za sve zainteresovane starije od 18 godina.