U FBiH počinje isplata invalidnina i drugih boračkih naknada

0
522
Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata

Federalno ministarstvo finansija danas je osiguralo novac za isplatu naknada boračkoj populaciji koji će biti doznačen bankama prema krajnjim korisnicima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
Nakon što je Vlada FBiH obavijestila javnost da će naknade boračkoj populaciji biti i ovaj mjesec bez umanjenja i kašnjenja, danas je izvršena uplata prema bankama svim korisnicima. U zavisnosti od operativnosti banaka, korisnici će sredstva moći podići danas nakon 12 sati ili sutra, kada bi trebala biti doznačena na sve račune.
“Mi smo prošle sedmice najavili da ćemo učiniti sve da ne bude umanjenja naknada boračkoj populaciji i drago mi je da je danas isplata svih naknada borcima. Riječ je o ličnim i porodičnim invalidninama, naknadama dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, ratnim vojnim invalidima i demobiliziranim braniocima za čije namjene je osigurano 26.316.755,64 KM. To znači da će za mjesec mart naknade dobiti 102.507 boračkih porodica, i to 83.589 korisnika ličnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja, te 14.097 demobiliziranih branilaca”, kazao je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, saopćeno je iz ovog ministarstva.