Samsung u Sarajevu predstavio Galaxy Note9 i novi Galaxy Watch

Novi Note9 dostupan je u dvije verzije kapaciteta interne memorije, od 128 ili 512 gigabajta, a s mogućnošću ubacivanja microSD kartice, telefon može pohraniti i do terabajt podataka. Novi Galaxy Watch bit bit će dostupna na bh. tržištu od 21. septembra

0
1559
Nova S Pen olovka sada podržava Bluetooth Low-Energy (BLE) i donosi potpuno nov način korištenja Note-a

Samo dvije sedmice nakon svjetske premijere u New York-u, smartphone Samsung Galaxy Note9 predstavljen je danas bosanskohercegovačkoj publici u Sarajevu.
“Najnoviji Samsungov model Galaxy Note9 donosi cjelodnevnu bateriju i mogućnost da na telefonu radite sve što je potrebno i igrate se, bez straha da će se baterija isprazniti, a mobitel ugasiti. Takođe, nova S pen olovka, sada sa podrškom Bluetooth tehnologijom donosi potpuno nov način korištenja, a uz pomoć inteligentne kamere uspjet ćete napraviti savršene fotografije“, izjavio je Damir Uzunović, voditelj prodaje u odjelu telekomunikacija kompanije Samsung za BiH.

Damir Uzunović, voditelj prodaje u odjelu telekomunikacija kompanije Samsung za BiH

Tokom prezentacije, predstavnici Samsunga podsjetili su na sve mogućnosti i inovacije koje nudi ovaj uređaj. Među njima svakako valja izdvojiti cjelodnevnu bateriju, koja zahvaljujući kapacitetu od 4000 mAh korisnicima donosi mogućnost da koriste telefon cijeli dan za razgovor, pisanje, igranje igara ili gledanje filmova. Novi Note9 dostupan je u dvije verzije kapaciteta interne memorije, od 128 ili 512 gigabajta, a s mogućnošću ubacivanja microSD kartice, telefon može pohraniti i do terabajt podataka.
Galaxy Note9 super moćan je pametni telefon s najnovijim procesorom izrađenim u 10-nanometarskoj tehnologiji, a podržava i prijenos podataka kroz mobilne mreže brzinom do 1,2 gigabita u sekundi, za besprijekoran streaming video-sadržaja i muzike, te preuzimanje datoteka bez usporavanja.

Samsung Galaxy Note9 predstavljen je danas bosanskohercegovačkoj publici u Sarajevu

Nova S Pen olovka sada podržava Bluetooth Low-Energy (BLE), i donosi potpuno nov način korištenja Note-a. Sa samo jednim klikom, sada je moguće snimati selfije i grupne fotografije, prikazati slajdove, pauzirati i reproducirati video i još mnogo toga.
Uz Samsung Galaxy Note 9, dolazi i nova inteligentna kamera pomoću koje je moguće napraviti savršene slike. Uz objektiv s dvostrukim otvorom blende, koji se prilagođava svjetlosti kao i ljudsko oko bez obzira na uslove osvjetljenja, vrhunska kamera Galaxy Note9 donosi kristalno jasan snimak.
Galaxy Note9 ima najveći zaslon koji je ikada postojao na Note-u. Super AMOLED Infinity 6,4-inčni ekran pruža izuzetno impresivno multimedijsko iskustvo. Galaxy Note9 nadopunjen je stereo zvučnicima koji su podešeni pomoću AKG-a iimaju mogućnost da isporučuju Dolby Atmos® impresivni zvuk.
Galaxy Note9 pruža iskustvo na računaru sa Samsung DeX-om, koji donosi nove mogućnosti pretvaranja Note9 u pravi prijenosni računar. To znači da korisnici mogu povezati telefon s monitorom i tastaturom i tako raditi na prezentacijama, uređivati fotografije i gledati omiljene emisije koje pokreće njihov telefon.
Galaxy Note9 bit će dostupan na bosanskohercegovačkom tržištu od sutra, 24. augusta, u ponoćno crnoj i ljubičastoj boji, kao i novoj oceansko plavoj boji s jedinstvenom žutom S Pen olovkom. Cijena Galaxy Note 9 sa internom memorijom od 128 GB koštat će 1.999 KM, dok će Galaxy Note 9 sa internom memorijom od 519 GB koštati 2.469 KM.
Za više informacija o uređaju Galaxy Note9, posjetite news.samsung.com/galaxy ili www.samsung.com/galaxy.

Predstavljen i novi Galaxy Watch

Osim Galaxy Note9, Samsung je premijerno u Bosni i Hercegovini prikazao i novi Galaxy Watch. Nova generacija pametnog sata bit će dostupna na bosanskohercegovačkom tržištu od 21. septembra, kod ovlaštenih Samsung partnera. Kupci koji žele među prvima kupiti ovaj uređaj, moći će izvršiti prednarudžbu u periodu od 31. augusta do 20. septembra.
Podsjetimo, ovaj uređaj nudi dugo trajanje baterije, opcije za praćenje životnih navika, stresa, sna kao i mnoštvo mogućnosti prilagodbe dizajna željama korisnika. Moguće ga je uklopiti u svaki stil, s obzirom na to da dolazi u tri nove boje – srebrnoj, u verziji promjera 46 milimetara, kao i ponoćno crnoj odnosno boji starog zlata, u verziji promjera 42 milimetra.
Samsung Galaxy Watch bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 699 KM za verziju promjera 46 milimetara, dok ona za 42-milimetarsku verziju iznosi 649 KM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here