Samsung predstavio prvi svjetski LED kino ekran

0
1011
Samsung nastavlja preoblikovati kino doživljaj s OnyxCinema LED ekranom

Kompanija Samsung predstavila je na Cine Europe 2019. svoju najnoviju inovaciju – Samsung OnyxCinema LED ekran, prvi svjetski LED kino ekran s DCI certifikatom.
Trenutno dostupan u tri veličine (5 metara, 10 metara i 14 metara), Samsung OnyxCinema LED ekran pruža vizuelnu kvalitetu, tehničke performanse i pouzdanost izvan tradicionalnih operacija baziranih na projektorima. Uz 4K model koji je certificiran od strane DCI kao prvi svjetski LED kino ekran, Samsung Onyx ekran donosi visoku kvalitetu i visoku dinamičnost (HDR) slike na velikom ekranu za zadivljujući i živopisan sadržaj.
Samsung je najavio postavljanje najnovijeg kino ekrana na četiri nove lokacije u Evropi. Čak dva ekrana bit će postavljena u Odeon Multicines u Španiji. Plaza de Armas (Sevilla) bit će prva lokacija koja će se otvoriti u septembru 2019. s 10-metarskim ekranom, nakon čega slijedi lokacija CC San Vicente (Alicante) s prvim 14-metarskim ekranom u Evropi, koja će svoja vrata otvoriti do oktobra, a instaliran je prvi ekran od 14 metara u Evropi.
Također, postavljanje prvog 10-metarskog ekrana u Velikoj Britaniji i Irskoj započet će u septembru 2019. godine, dok će prvi 5-metarski OnyxCinema LED ekranu Rumuniji biti postavljen do kraja 2019. godine.
Samsung Onyx tehnologija donosi najbolje od vizuelnih inovacija u kino industriju.
Inspirisan istoimenim dragim kamenom, Samsung Onyx aludira na sposobnost prikaza kino sadržaja s istinskim, dubokim i realističnim crnim bojama. U kombinaciji s povećanim omjerom kontrasta i specijaliziranim postavkama niskih sivih tonova, ovaj ekran prikazuje svjetliji i bogatiji sadržaj uz koji se gledatelji osjećaju kao dio svake scene.