Saradnja BH Telecoma i BBI banke: Plaćanje računa samo jednim klikom

0
1226
Duljko Hasić i Emir Čehajić

BH Telecom i Bosna Bank International svojim klijentima omogućili su uslugu prijema i plaćanja računa telekomunikacijskih usluga putem samo jednog klika, rečeno je danas na pres-konferenciji u Sarajevu povodom uspostavljanja partnerske saradnje Telecoma i BBI banke na realizaciji usluge prijema i plaćanja e-računa BH Telecoma putem usluge eRežija, odnosno mobilnog – mBBI i internet – eBBI bankarstva.
“U današnje vrijeme naprednih tehnologija i informacijskog društva, telekom industrija i bankarski sektor zajednički moraju ponuditi jedinstvenu platformu za širu upotrebu usluga plaćanja. BH Telecom radi na razvoju usluga mobilnog plaćanja još od 2006. kada je integracijom m-commerce platforme u sistem BH Mobile mreže prvi na bh. tržištu omogućio realizaciju mobilne novčane transakcije na teret postpaid ili prepaid računa korisnika kroz uslugu dopune Ultra kredita, a kasnije i kroz uslugu mobilnog plaćanja mjesečnih računa BH Telecoma preko bankovnog računa korisnika putem SMS i direktno putem aplikacije banke. Zajedničkim djelovanjem BH Telecoma i BBI banke proširena je mreža partnera i portfolio usluga BH Telecoma i ponuđen je još jedan kanal mobilnog plaćanja e-računa BH Telecoma kroz platforme mobilnog bankarstva ove banke”, rekao je Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja i član Uprave BH Telecoma.
Emir Čehajić, izvršni direktor BBI banke, naglasio je da ova banka u strateškim planovima ima za cilj klijentima ponuditi visokokvalitetne i prilagođene digitalne usluge.
“Uvođenje usluge eRežija, kojom se od sada mogu platiti i BH Telecom usluge jednim klikom, odgovor je na rastuće potrebe klijenata za što bržim i jednostavnijim plaćanjem. eRežija omogućava da u aplikaciji za mobilno ili internet bankarstvo primite ispunjenu uplatnicu koju plaćate jednim klikom, jednostavno i sigurno. Uslugu korisnik može ugovoriti i za račune koji ne glase na njegovo ime, recimo za račune koji glase na drugog člana porodice”, pojasnio je Čehajić, dodajući da, osim brzine i jednostavnosti, klijent na ovaj način ostvaruje uštedu jer su naknade za plaćanje računa putem eBBI ili mBBI i do 70% niže u odnosu na plaćanje naknade na šalteru Banke.
Uslugu eRežija mogu ugovoriti svi korisnici usluge ‘e-račun’ BH Telecoma, odnosno oni koji su se prijavili da primaju račun putem e-maila i imaju otvoren račun u BBI banci.