Sarajevo Business Forum 2019 predstavljen u Beogradu

0
1165
Predstavnici BBI VIP Business Cluba su pozvali srbijanske privrednike da učestvuju na 10. SBF-u

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Evropi, predstavljen je privrednicima u Beogradu.
Prezentaciju ovog izuzetno značajnog poslovnog događaja za Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje Jugoistočne Evrope, organizirao je BBI VIP Business Club u saradnji s Privrednom komorom Srbije i Beogradskom bankarskom akademijom.
Predstavnici BBI VIP Business Cluba su tom prilikom pozvali srbijanske privrednike da učestvuju u desetom, jubilarnom Sarajevo Business Forumu, koji će se održati od 17. do 19. aprila. Centralna tema SBF-a je – kako unaprijediti investicione aktivnosti u uslovima nove ekonomije.
Rukovodilac BBI VIP Business Cluba, Azra Čolić kazala je da će deseti Sarajevo Business Forum trajati tri dana, a ne dva kao prethodne godine, te da će program biti mnogo bogatiji.
“Prvi dan SBF-a će se održati u Parlamentu BiH, uz učešće najvećih zvaničnika iz regiona i svijeta. Tom prilikom bit će dodijeljene i nagrade Sarajevo Business Bridge Awards u šest kategorija. Pozivam poslovna udruženja i kompanije iz Srbije da za ove prestižne nagrade kandiduju i svoje predstavnike. Drugi i treći dan Foruma bit će posvećeni biznisu kroz različite aktivnosti, među kojima su prezentacije, paneli i B2B sastanci. Prošle godine smo imali 1800 učesnika, a na predstojećem SBF-u ih očekujemo mnogo više, jer se taj broj svake godine povećava”, kazala je Čolić.
Osim srbijanskih privrednika, prezentaciji SBF-a 2019 prisustvovali su i prof. dr. Hasan Hanić, predsjednik Beogradske bankarske akademije, Aleksandar Radovanović predstavnik Sektora za međunarodnu saradnju Privredne komore Srbije, te predstavnici Centra za regionalnu saradnju i komorski investicioni forum (KIF).
Profesor Beogradske bankarske akademije Hasan Hanić kazao je da je Forum odlična prilika da se poslovni svijet iz regiona upozna i započne nove, zajedničke poslove.