Koji startupi će osvojiti 5.000 eura i plasman u finale Elevator Lab Challenge-a?

0
576
Lokalna finala Elevator Lab Challenge takmičenja biće održana 20.11. za BiH, 23.11. za Srbiju i 26.11. za Hrvatsku

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane za inovativna rješenja fintech industrije da prisustvuju online Elevator Lab Challenge takmičenjima, tokom kojih će najbolji fintech startupi predstaviti svoja rješenja.
Lokalna finala Elevator Lab Challenge takmičenja će biti održana 20. novembra za Bosnu i Hercegovinu, 23. novembra za Srbiju i 26. novembra za Hrvatsku. Pobjednici lokalnih takmičenja će osvojiti novčanu nagradu od 5.000 eura i dobiti priliku da svoje inovacije i rješenja u oblasti finansijske tehnologije predstave na velikom finalu, 7. decembra u Zagrebu.
Takmičenje startupa iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore počinje u 16 sati, a pobjednik će osim novčane nagrade i plasmana u regionalno finale dobiti i mogućnost za razvoj pilot projekta sa lokalnom bankom, predstavljanje na sastanku borda direktora lokalne Raiffeisen banke, priliku za integraciju inovacije u okviru bankarskih sistema regionalnih Raiffeisen banaka, kao i pristup mreži od 1,7 miliona klijenata.
Pobjednika lokalnog takmičenja u BiH će odabrati žiri u sljedećem sastavu: Maja Miljević (voditeljica Startup odjela, Maestral Solutions), Faris Začina (suosnivač i CEO, Ministry of Programing), Mirha Hasanbegović (članica Upravnog odbora, Raiffeisen banka), Edin Saračević (osnivač, HUB387) i Kenan Karčić (rukovodilac Centra za digitalno bankarstvo, Raiffeisen banka).
Svi zainteresovani ovo takmičenje mogu pratiti online, te je neophodno da se prijave putem ovog linka.
Regionalno takmičenje Elevator Lab Challenge-a će biti održano na Gala događaju, 7. decembra u 16 sati, u sklopu Shift Money konferencije. Pobjednici takmičenja iz sve tri zemlje će imati priliku da predstave svoje fintech proizvode pred publikom i da se nadmeću za nagradu od dodatnih 5.000 eura.
Najbolji startup u regionu će takođe sljedeće godine imati priliku predstaviti svoj proizvod na Međunarodnom Elevator Lab Demo Day-u, gde će biti prisutni predstavnici cijele Raiffeisen Bank International grupacije.
Elevator Lab Challenge realizuje Raiffeisen banka uz podršku Startita, sa partnerima: HUB387 (Bosna i Hercegovina), HUB385 (Hrvatska) i Shift Money konferencija.
Detaljne informacije o takmičenju i nagradama možete pronaći na ovom linku.