Sarajevo novogodišnji centar regije 2020: Kapaciteti hotela skoro popunjeni

0
1660
Novogodišnja zabava se vraća na Trg BiH u Sarajevu, sve spremno za trodnevni spektakl

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, već četvrtu godinu zaredom je u uspješnoj ulozi domaćina i organizatora javnog dočeka Nove godine na otvorenom. Kvalitetan vrhunski muzički i zabavni novogodišnji show uz nastup velikih regionalnih zvijezda, pokazat će da će Sarajevo tokom tri dana i noći, od 30. decembra do 1. januara, uistinu biti novogodišnji centar regije.
Javni doček Nove godine u Sarajevu, novogodišnjem centru regije, ponovo će privući desetine hiljada Sarajlija i turista koje će u 2020. godinu uvesti poznati beogradski pjevač Željko Joksimović, a uvertiru u koncert ove regionalne muzičke zvijezde, napravit će mlada bh. pjevačica Ilma Karahmet.
Dakle, novogodišnja zabava se vraća na Trg BiH u Sarajevu gdje su spektakle već pravili Dino Merlin i Zdravko Čolić, a zvijezda ovogodišnjeg dočeka u Sarajevu se intenzivno priprema za nastup kojim želi opravdati očekivanja publike i visoke standarde koji su postavljeni prethodnih godina.
Tradicionalno će 30. decembra, noć uoči dočeka Nove godine, biti upriličen koncert klasične muzike pod dirigentskom palicom profesora Ognjena Bomoštara, ovog puta ispred Vječne vatre, a na istom će mjestu 1. januara 2020. godine nastupiti kultni bend Zabranjeno pušenje.
Da je potražnja u ugostiteljskim objektima glavnog grada BiH velika i da su kapaciteti u nekim već popunjeni potvrdili su nam iz Swissotel, Novotel Sarajevo Bristol, Hotel Europe Group i Hotel Ibis Styles Sarajevo. S druge strane Zlatko Hurtić, ekonomski analitičar i Adnan Vlajčić ispred Insider Sarajevo istakli su koliko je organizacija javnih događaja važna i bitna za turistički sektor.

Novogodišnji ukrasi probudili duh praznika na sarajevskim ulicama

O prazničnoj atmoseferi svjedoče i sarajevske ulice, koje su u ovim decembarskim danima, iako bez snijega, zablistale najljepšim sjajem novogodišnjih ukrasa i u glavni grad BiH donijele zimski duh novogodišnjih praznika.
Svjetlucavo nebo u Titovoj ulici, Holiday Market u Hastahani, raskošne svjetlosne dekoracije koje su obogatile zgradu Narodnog pozorišta, Zimska čarolija na platou Skenderije, samo su neka od mjesta koja su u Sarajevo donijela pravu zimsku idilu i koja su Sarajlije i turiste podsjetile da uskoro stiže Nova godina.