Sarajevo: Otvorena poslovnica Sparkasse Banke na Alipašinom polju

Tri nove lokacije Sparkasse Banke u Sarajevu u ovoj godini

0
627
Sparkasse Banka svečano je otvorila novu poslovnicu u sarajevskoj Općini Novi Grad u naselju Alipašino polje

Sparkasse Banka danas je svečano otvorila novu poslovnicu u sarajevskoj Općini Novi Grad u naselju Alipašino polje, te je sada u Sarajevu prisutna na sedam lokacija.
Ovo je jedna od tri nove lokacije na kojima će Sparkasse Banka biti dostupna klijentima u Sarajevu u ovoj godini. Osim nove poslovnice na Alipašinom polju, banka je preselila poslovnicu iz naselja Dolac Malta u novoopremljeni, moderni ambijent u Core Business centru (bivša Villa Park) na Čengić Vili. Treća nova lokacija ove banke će uslijediti kroz preseljenje Sparkasse poslovnice u centru grada u drugoj polovini godine.
Amir Softić, predsjednik Uprave Sparkasse Banke je na otvorenju poslovnice Novi Grad gostima predstavio poslovni model i misiju banke da ne bude klasični ponuđač finansijske usluge, nego da aktivno gradi finansijsko zdravlje u zajednici u kojoj posluje. Softić je dodao da su u fokusu inicijativa mali i srednji biznisi uključivo startupi, te poljoprivreda i turizam prema kojima će u ovoj godini izaći sa posebnim programima.

Svečanom otvorenju je prisustvovao i zvanicama se obratio Gerhard Fabisch, predsjednik uprave Steiermaerkische Sparkasse, austrijske matične kuće Sparkasse Banke u BiH. Ova grupacija iza sebe ima 200-godišnju tradiciju bankarskog poslovanja, kroz koju se njen poslovni model dokazao kao finansijski uspješan i vrlo stabilan. Fabisch je potvrdio opredjeljenost ove Grupacije za dugoročno poslovanje i održivo investiranje u BiH, što potvrđuje i ovo širenje mreže poslovnica.
Dolazak snažnog bankarskog brenda u Općinu Novi Grad Sarajevo te otvaranje radnih mjesta je pozdravio i njen načelnik, Semir Efendić, istakavši da je ova općina svakako dobro mjesto za bilo koje poslovno ulaganje, a da poslovnica banke doprinosi poslovnom ambijentu i kvalitetu života ljudi.
“Općina Novi Grad Sarajevo peta je po razvijenosti u Federaciji BiH po ukupnom indeksu. Možda dva važna podatka su i to da smo mi Općina sa najviše uposlenih po mjestu prebivališta, dakle najviše stanovnika Općine Novi Grad od svih i općina i gradova u FBiH, otprilike oko 40.000 stanovnika, sljedeći grad je Tuzla sa 10.000 manje. Prema prometu fiskalnih uređaja prva smo općina u FBiH i to zapravo govori o interesu i interesantnosti tržišta Novog Grada za sve vrste poslovanja. Sa bankama smo već ranije imali interesantne programe kao općina gdje smo se uključili u sufinansiranje kamatnih stopa, dijelom je u tome učestvovala i Sparkasse banka, sa skoro 50. miliona KM koje su plasirane u privredu Novog Grada po vrlo povoljnim kreditnim linijama“, rekao je načelnik Efendić.

U novoj poslovnici će građanima i privrednicima na usluzi biti tim iskusnih bankara sa svim finansijskim produktima i savjetovanjem, te zona sa uređajima koja zamjenjuje konvencionalne šalterske usluge i čini ih dostupnim 24/7. Time su i nove poslovnice banke dio koncepta digitalizacije – sa novim uslužnim modelom, poslovnice postaju centri za visoko-kvalitetno, individualno savjetovanje, dok se bazične usluge platnog prometa preusmjeravaju u digitalne zone i elektronsko/mobilno bankarstvo.
Nova poslovnica Sparkasse Banke u sarajevskoj općini Novi Grad se nalazi u naselju Alipašino polje na adresi Trg međunarodnog prijateljstva bb.