Sarajevo: Sparkasse Banka otvorila novu poslovnicu u Ferhadiji

0
241
Otvorena poslovnica Sparkasse Bank u centru Sarajeva na šetnici Ferhadija

Sparkasse Banka sinoć je u prisustvu klijenata i partnera svečano obilježila otvorenje nove poslovnice u centru Sarajeva na šetnici Ferhadija kod Vječne vatre. Ova poslovnica će zamijeniti dosadašnju poslovnicu u ulici Titova, a banka je sa ovim otvaranjem prisutna na sedam lokacija u Sarajevu.
Ferhadija je jedna od četiri nove lokacije na kojima će Sparkasse Banka biti dostupna klijentima u Sarajevu. Osim ove, nedavno je otvorena potpuno nova poslovnica na Alipašinom polju, poslovnica Dolac Malta je preseljena u novoopremljeni, moderni ambijent u Core Business centru (bivša Villa Park) na Čengić Vili, a u narednom periodu se planira otvaranje još jedne nove lokacije u centru grada.
Amir Softić, predsjednik Uprave Sparkasse Banke je povodom otvorenja poslovnice Ferhadija pojasnio poslovni model i misiju ove banke da ne bude klasični ponuđač finansijske usluge, nego da aktivno gradi finansijsko zdravlje u zajednici u kojoj posluje, između ostalog i tako što će biti prisutnija i bliža svojim klijentima.
U novoj poslovnici Ferhadija Sarajevo će građanima i privrednicima na usluzi biti tim iskusnih bankara sa svim finansijskim produktima i savjetovanjem, te zona sa uređajima koja zamjenjuje konvencionalne šalterske usluge i čini ih dostupnim 24/7. Time su i nove poslovnice banke dio koncepta digitalizacije.