Sarajevo: U Švrakinom Selu gradit će se poslovno-prodajni centar Penny Plus

0
294
Općina Novi Grad Sarajevo izdala urbanističku saglasnost Penny Plus za investiciju od 11 miliona KM

U naselju Švrakino Selo na mjestu nekadašnje pijace u ulici Safeta Hadžića bb gradit će se poslovno-prodajni centar Penny Plus’. Općina Novi Grad Sarajevo izdala je urbanističku saglasnost investitoru Penny Plus na ovom lokalitetu.
Vrijednost investicionih radova je oko 11 miliona KM, a realizacijom ovog objekta bit će obezbijeđeno 40-tak novih radnih mjesta. Objekat će biti izgrađen na dva sprata, ukupne površine 5.500 metara kvadratnih.
Što se tiče sadržaja poslovno-prodajnog centra Penny Plus u podrumskoj i suterenskoj etaži predviđena je garaža sa 58 parking mjesta zajedno sa skladišnim prostorom. Prizemna etaža predviđena je kao prostor za prodaju sa zelenom pijacom, dok će se na dvospratnim dijelovima nalaziti poslovni prostori i prostori uslužnih djelatnosti.

Na mjestu nekadašnje pijace u Švrakinom Selu gradit će se poslovno-prodajni centar Penny Plus

Objekat nekadašnje pijace godinama je bio odlagalište otpada, predstavljao je ruglo ovog naselja, kao i opasnost po zdravlje i sigurnost stanovnika naselja Švrakino Selo. Firma Penny Plus je nakon rušenja devastiranih objekata uspjela riješiti većinu imovinsko-pravnih odnosa, te postati vlasnik zemljišta koje je u malim parcelama bilo privatno vlasništvo, te se obratila Općini za izgradnju objekta.
Izgradnja ovog objekta doprinijet će kvaliteti života stanovnika naselja Švrakino Selo, saopćeno je iz pres-službe sarajevske Općine Novi Grad.