Sarajevo: Zbog rekonstrukcije pruge od Nedžarića, tramvajski saobraćaj od danas sa Čengić Vile

0
690
Jedan dio saobraćajnice kod okretaljke na Čengić Vili je pretvoren u stajalište za autobuse

Zbog rekonstrukcije tramvajske pruge u Sarajevu, od Nedžarića do RTV Doma, tramvajski saobraćaj od danas saobraća od Čengić Vile, radi čega je u ovom dijelu grada na snazi privremena izmjena režima saobraćaja.
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je jutros sa direktorima Centrotransa, GRAS-a i firme BOSMAN, Safudinom Čengićem, Senadom Mujagićem i Osmanom Jahićem bio na terenu.
Jedan dio saobraćajnice kod okretaljke na Čengić Vili je pretvoren u stajalište za autobuse, dok je druga saobraćajnica dvosmjerna. Na ovaj način će se povećati sigurnost putnika koji neće morati prelaziti cestu pri presjedanjima iz autobusa u tramvaje i obratno.
Broj tramvajskih vozila od Čengić Vile, koji će saobraćati svake četiri minute, je povećan, a ukupan broj autobusa na relaciji Ilidža-Baščaršija, uključujući i autobuse koji će voziti do Čengić Vile, je 34.
“Obzirom da je ovo promjena za sve nas, jutros smo bili na terenu kako bismo se uvjerili u funkcionalnost. Sve se odvija onako kako smo planirali”, rekao je ministar Šteta.
U svim vozilima važit će kuponi oba prevoznika, a kupljena karta važit će i u autobusima i u tramvajima.