Sarajevski kiseljak donacijom proizvoda podržao rad javnih kuhinja u BiH

0
391
Donacija Sarajevskog kiseljaka humanitarnim organizacijama u BiH

Povodom mjeseca ramazana kompanija Sarajevski kiseljak obezbijedila je sokove koji će biti podijeljeni uz obroke i iftare korisnicima kuhinja različitih humanitarnih organizacija u BiH: Pomozi.ba, Merhameta u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Zenici i Travniku, Narodne kuhinje Stari grad Sarajevo i Narodne kuhinje Crvenog križa. Tim povodom kompanija je osigurala sok uz obrok za više od 12.000 građana u potrebi.
Brojni građani BiH osnovne egzistencijalne potrebe, a prije svega ishranu, zadovoljavaju zahvaljujući dobrotvornim ustanovama i organizacijama. Merhamet ima 30 javnih kuhinja i njihovih punktova širom zemlje, gdje se svakodnevno hrani oko 8.000 socijalno ugroženih osoba. Svaka pomoć ovim kuhinjama je dragocjena.
“Kompanija Sarajevski kiseljak je još jednom potvrdila svoju društvenu odgovornost. Ova donacija našim kuhinjama stigla je u pravo vrijeme, za mubarek mjesec Ramazan. Sokovi koje nam je donirao Sarajevski kiseljak dobro će doći našim korisnicima, postačima, kojima Merhamet svakodnevno priprema iftare. Zahvaljujući pomoći i podršci koju nam pružaju društveno-odgovorne i socijalno osviještene kompanije, Merhamet svojim korisnicima omogućava redovnu i kvalitetnu pomoć i brigu“, kazao je Kenan Vrbanjac, predsjednik HO Merhamet MDD.
Donacija je uručena i udruženju Pomozi.ba koje provodi ramazansku akciju prikupljanja prehrambenih paketa i pripremanja iftara pripadnicima islamske vjere, koji žive u teškim uslovima.
“Ekipe Pomozi.ba trude se da i ovaj ramazan i post olakšaju i uljepšaju brojnim socijalno ugroženim porodicama, te starijim i oboljelim osobama uz prehrambene pakete i iftare. Zaista smo ponosni i zahvalni što su mnoge kompanije, među kojima je i Sarajevski kiseljak, prepoznale značaj i priključile se ovoj akciji“, istakla je Maja Arslanagić, portparol udruženja Pomozi.ba.