Sarajevski kiseljak gradi novu tvornicu u Kreševu, investicija 20 miliona KM

0
1117
Sarajevski kiseljak je započeo stratešku investiciju - gradnju nove tvornice na području Kreševa

Sarajevski kiseljak je otpočeo svoju najveću stratešku investiciju – gradnju nove tvornice na području Kreševa. Preduslov ovoj investiciji bio je potpisani Ugovor o koncesiji za mineralne vode s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona.
Projekat gradnje i stavljanje u pogon nove tvornice na površini od 30.000 m² značajno će povećati proizvodne kapacitete Sarajevskog kiseljaka, te omogućiti proizvodnju negazirane prirodne mineralne vode, aromatiziranih voda i sokova. Cjelokupna investicija u projekat tvornice Kreševo iznosi oko 20 miliona KM.
S početkom rada punionice planirano je zaposlenje 30 radnika koji će proći posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama. Ujedno, s popunjavanjem proizvodnih kapaciteta otvarat će se i nova radna mjesta.

Tomislav Slišković i Davor Čičić: Otvarat će se i nova radna mjesta

“Na pripremi ovog projekta se radi već duži niz godina, a sada smo konačno ušli i u realizaciju. Novi proizvodi koje ćemo ponuditi će kao i svi naši dosadašnji proizvodi biti vrhunske kvalitete“, istakao je Tomislav Slišković, predsjednik Uprave Sarajevskog kiseljaka.
Proizvodne linije će biti pravljene po posljednjim tehnološkim trendovima u ovoj oblasti i obuhvaćat će najmoderniju proizvodnu opremu. S novom tvornicom, Sarajevski kiseljak ulazi u proizvodnju nove kategorije proizvoda, negazirane prirodne mineralne vode.
“Prve boce s nove proizvodne linije se očekuju krajem ove godine, a tada ćemo i široj javnosti predstaviti naš novi brend“, istakao je Davor Čičić, direktor Sektora prodaje, marketinga i razvoja u Sarajevskom kiseljaku.
Proizvodi s linije u Kreševu bit će namijenjeni kako domaćem tako i ino tržištima. Proizvodnja negazirane prirodne mineralne vode počet će ove godine, dok je početak proizvodnje aromatiziranih voda i sokova planiran za narednu godinu.