Sarajevski kiseljak nastavlja suradnju s BKC-om

0
1115
Svečano otvorenje obnovljene zgrade BKC-a u Sarajevu bit će 1. marta ove godine

Shvatajući kulturu kao važan segment razvoja jednog društva, kompanija Sarajevski kiseljak i u ovoj godini nastavila je suradnju sa Bosanskim kulturnim centrom (BKC) u Sarajevu.
Ovo partnerstvo, na radost obje strane, bit će realizirano kroz niz kulturnih manifestacija tokom 2020. godine. Prvi događajkoji će biti održanuz podršku Sarajevskog kiseljaka jeste svečano otvorenje obnovljene zgrade BKC-a, 1. marta 2020. godine.
“Zadovoljstvo nam je što možemo objaviti da su završeni opsežni radovi na potpunoj rekonstrukciji zgrade JU BKC KS. Dvorana će biti svečano otvorena na simboličan datum, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Posebno bismo istaknuli da rekonstrukcija JU BKC KS ne bi bila moguća bez značajne podrške kompanije Sarajevski kiseljak koja je prepoznala važnost ove ustanove smještene u objektu od kulturno-historijskog i turističkog značaja za Sarajevo i BiH“, rekao je Goran Rašić, portparol BKC-a.
Povodom svečanog otvorenja u Velikoj koncertnoj dvorani BKC-a, s početkom u 20 sati, bit će upriličen svečani koncert tradicionalne sevdah muzike u novim i originalnim muzičkim aranžmanima. Specijalno za ovu priliku koncert priprema i izvodi orkestar i hor od 65 članova koji nosi naziv ‘Sevdah orient express – polazna stanica BKC’. Osim u koncertu, gosti će moći uživati u restauriranom ambijentu dvorane, koja predstavlja krunu obnove BKC-a započete 2017. godine.
“Bosanski kulturni centar je jedan od simbola kulturnog života grada Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Drago nam je da svoj rad može nastaviti u obnovljenim prostorijama, što će zasigurno doprinijeti kvaliteti ugođaja njegovih posjetitelja. Ponosni smo što će naša kompanija podržati kulturne projekte BKC-a tokom 2020. godine, dajući na taj način vlastiti doprinos afirmaciji bh. kulture“, kazao je Davor Čičić, direktor Sarajevskog kiseljaka.
U kalendar kulturnih manifestacija za 2020. godinu BKC je uvrstio brojne događaje i projekte koji će, zasigurno, izazvati veliki interes publike. Iz kompanije Sarajevski kiseljak ističu posebno zadovoljstvo što će moći podržati Međunarodni festival Baščaršijske noći, koji kroz koncerte klasične i savremene muzike, baletom, savremenim plesom, pozorišnim predstavama, književnim večerima, filmskim projekcijama, programima za djecu i drugim kulturnim sadržajima značajno doprinosi promociji i afirmaciji kulture u Sarajevu i cijeloj BiH.