Savjet UBBiH: Plaćajte karticama i smanjite kontakt s novčanicama

0
781
Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH

Povodom aktuelne epidemiološke situacije i koronavirusa, Udruženje banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH) poziva građane da intenzivnije koriste digitalne servise banaka kao što su internet i mobilno bankarstvo da bi sveli kretanje i okupljanje na minimum.
Također, preporučuju da se kod plaćanja češće koriste kartice da bi se minimizirao kontakt s novčanicama, kao potencijalnim izvorom zaraze.
“Bankarski sektor pristupa odgovorno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Sve banke su poduzele preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Svakodnevno pratimo situaciju i razmatramo moguće dodatne mjere, a s ciljem zaštite naših klijenata i zaposlenika, koji su naš najveći prioritet”, izjavio je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH.
Pozvao je građane, posebno one iz rizičnijih kategorija, koji imaju ugovorene elektronske servise da ih maksimalno koriste, te da bez potrebe ne izlaze van.
Banke kontinuirano prate kretanja i situaciju u vezi s koronavirusom te u skladu s tim poduzimaju odgovarajuće aktivnosti, navode iz UBBiH.