Sberbank BH donirala 5.000 maraka Otvorenoj mreži

Banka je novac prikupila kroz akcijsku kampanju 'Štedim za život' za oročenu štednju u okviru koje su uduplana sva prikupljena sredstva od pojedinačnih donacija klijenata

0
977
Već deset godina Sberbank BH je donator Otvorenoj mreži

Sberbank BH donirala je 5.000 KM nevladinoj organizaciji Otvorena mreža s ciljem pomoći teško oboljelim građanima koji imaju potrebu za odgovarajućim medicinskim tretmanima.
Banka je novac prikupila kroz akcijsku kampanju ‘Štedim za život’ za oročenu štednju u okviru koje su uduplana sva prikupljena sredstva od pojedinačnih donacija klijenata.
“Sretni smo što u mjesecu darivanja zajedno sa našim klijentima možemo pomoći rad Otvorene mreže čiji smo donator već duži niz godina. Cilj nam je uspostaviti institucionaliziran pristup u finansiranju humanitarnih aktivnosti i zbog toga smo strateški opredjeljeni za pomoć Otvorenoj mreži koja godinama predano radi na pružanju pomoći našim teško oboljelim sugrađanima“, izjavio je Vedran Peršić, direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH.
On se ujedno zahvalio svim njihovim klijentima koji su se uključili i podržali humanitarnu štednju u Sberbank BH.
“Akcija koju je sprovela Sberbank BH pod nazivom ‘Štedim za život’ u saradnji sa Otvorenom mrežom je inovativna, originalna i u potpunosti opravdava svoju priču. U budućnosti ćemo nastojati da u ovakve ili slične akcije uključimo sve zainteresovane građane dobrog srca. Već deset godina Sberbank BH je veliki partner Otvorenoj mreži, kao i njen donator. Moram istaći da je pomoć najugroženijim građanima BiH u ovim trenucima neophodnija nego ikada ranije. Hvala svim onima koji podržavaju rad Otvorene mreže BiH“, rekao je dr. Almir Čehajić- Batko, predsjednik NVO Otvorena mreža.