Schneider Electric na 12. mjestu Gartner liste 25 najboljih opskrbnih lanaca

0
1046
Schneider Electric na Gartner listi Top 25 najboljih opskrbnih lanaca za 2018

Schneider Electric, vodeća kompanija u području digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, saopćila je da je uvrštena na 12. mjesto spiska istraživačke kuće Gartner ’25 najboljih opskrbnih lanaca za 2018′.
Vijest o ovogodišnjem rangiranju objavila je istraživačka kuća Gartner na svojoj godišnjoj konferenciji Supply Chain Executive Conferenceu Phoenixu, Sjedinjene Države.
“Zaista smo počašćeni što smo se popeli za pet mjesta u odnosu na prošlogodišnje rangiranje kada smo bili na 17. mjestu. Naša strategija opskrbnog lanca prilagođenog individualnim potrebama, održivog i povezanog (Tailored, Sustainable and Connected 4.0 Supply Chain), uzima zalet dok naši klijenti, naši partneri sarađuju i podržavaju našu viziju. Vjerujemo da ovo novo rangiranje na spisak 25 najboljih lanaca potvrđuje našu predanost stalnoj digitalnoj transformaciji u opskrbnom lancu kompanije Schneider Electric te veliki doprinos naših zaposlenika rastu kompanije Schneider”, rekao je Mourad Tamoud, izvršni potpredsjednik Global Supply Chain Operations, Schneider Electric.
U 2017. godini, u dijelu kompanije Schneider Electric Global Supply Chain Operations, koji uključuje 207 proizvodnih pogona u 44 zemlje i 98 distribucijskih centara, njegovih 86 hiljada radnika dnevno je baratalo sa više od 260 hiljada referenci i obrađivalo više od 150 hiljada linija narudžbi.