Schneider Electric ponovo na vrhu Global 100 liste Corporate Knightsa

0
522
Schneider Electric osvojio brojne nagrade financijskog časopisa Institutional Investor

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, jedanaesti je put zaslužno zauzeo jedno od vodećih mjesta na godišnjoj listi Global 100 najodrživijih korporacija u izdanju Corporate Knights.
Kanadska medijska i istraživačka kompanija svake godine promatra više od 6.900 firmi diljem svijeta kako bi odredila 1% najodrživijih korporacija. Metodologija koja se koristi za izrađivanje liste Global 100 u obzir uzima 23 ključna pokazatelja uspješnosti, s tim da 50% ocjene ovisi o udjelu čistih prihoda i investicija kompanije. PremaCorporate Knights, najodrživije firme koje su se našle na popisu Global 100 ostvaruju više od četiri puta veći prihod po toni ispuštenog ugljika odprosječne firme iz MSCI indeksa svih država svijeta.
Schneider Electric je prošle 2021. godine dospio na prvo mjesto, a ove godine zauzima visoko četvrto mjesto. Rezultat je to snažnijeg integriranja održivosti u poslovnu strategiju kompanije. Počevši od 2021. godine, Schneider je dodatno pojačao i sve aktivnosti savjetovanja o održivosti kako bi pomogao što većem broju partnera i kupaca u njihovoj vlastitoj održivoj transformaciji.
“Kao utjecajna kompanija, prihvaćamo održivost kao poslovnu priliku i priliku za svakoga. Ona je dio našeg modela, kulture, strategije i načina na koji naš cjelokupni ekosistem zaposlenika, partnera u lancu opskrbe i kupaca uključujemo u ispunjavanje naše svrhe iz dana u dan”, komentirao je Olivier Blum, glavni direktor za strategiju i održivost kompanije Schneider Electric.
Schneider Electric je, i prije ovog vrijednog priznanja, svoju godinu započeo na vrhuncu performansi na području zaštite okoliša, društva i upravljanja (ESG). Naime, Schneider je dobio globalno priznanje u obliku četiri ESG rejtinga u 2021., uključujući CDP-ovu ‘A listu’ za rješavanje problema klimatskih promjena te Dow Jones svjetski indeks održivost.