SEAT S.A. Test Centar Energy – posvećenost elektrifikaciji

0
521
Test centar Energy ima kapacitet da izvrši do 6.000 kompletnih testova visokonaponskog sistema

Put ka elektrifikaciji zahtijeva industrijsku transformaciju na svim nivoima. U tom okviru, SEAT S.A. je zaključio 2021 godinu otvaranjem Testnog centra Energy (TCE), pionirskog centra za istraživanje i razvoj baterija za električna i plug-in hibridna vozila.
Objekat predstavlja veliki korak naprijed u opredjeljenju kompanije za jačanje elektrifikacije u Španiji.
Test centar Energy ima kapacitet da izvrši do 6.000 kompletnih testova visokonaponskog sistema (baterija, opterećenje, sigurnost) godišnje. Njegovih 1.500 kvadratnih metara površine koristi se za razvoj i testiranje performansi sistemi napajanja električnih i hibridnih vozila za Cupra, Seat i Seat MÓ, kao i druge marke Volkswagen Grupe. Kao rezultat toga, aktivnosti centra nikada ne prestaju, radeći 24 sata dnevno, 365 dana u godini.
U TCE-u reprodukuju sve vrste situacija sa kojima se baterija može suočiti, uključujući simulacije brze i spore vožnje, različite nagibe ili površine puta, kao i različite vremenske uslove. U klimatskim komorama, baterije su izložene ekstremnim temperaturama, koje se mogu razlikovati i do 80 stepeni Celzijusa. 17.500 sati testiranjaje prosječno vrijeme u kojem se svaka baterija testira. Baterije se ne analiziraju samo pojedinačno, već i nakon što su ugrađene u vozila.
Test Center Energy predstavlja posvećenost održivosti u svakom smislu – u promociji elektrifikacije i dizajna: 120 solarnih panela na njegovom krovu štede 39 tona CO2 mjesečno. Osim toga, njegova unutrašnja temperatura se samoreguliše zahvaljujući 95 dinamičkih zavjesa na fasadi koje se pomiču kako bi efikasno iskoristile vanjsko svjetlo.