SEAT u BiH predstavlja novu Aronu

0
1294
SEAT Arona izložen je u Sarajevo City Centru a posjetioci će ga moći upoznati kroz projekat ‘SEAT Open Office’

Danas je u Bosni i Hercegovini počela oficijelna prodaja dugoočekivanog crossovera SEAT Arona.
Ovaj model će šira javnost moći upoznati kroz projekat ‘SEAT Open Office’ u Sarajevo City Centru gdje je spomenuti model izložen. Koncept nazvan ‘SEAT Open Office’ je osmišljen kao mobilna platforma koja posjetiocima donosi ugođaj prodajnog salona sa svim mogućnostima informisanja i kupovine koju kupci mogu dobiti u prodajno- servisnom centru.
Kupcima će pored izloženog modela Arona na rapolaganju biti i SEAT prodajni savjetnik koji će potencijalnim kupcima i svim zainteresovanim na adekvatan naćin prenijeti sve informacije o novom modelu , zakazati testne vožnje, pomoći u odabiru modela i opreme, pa čak i eventualno zaključiti ugovor u kupovini željenog vozila.
Takoše, svi posjetioci moći će koristiti najnoviji 3D SEAT konfigurator na ekranu osjetljivom na dodir velićine 65” sa mnogobrojnim mogućnostima kao što su snimanje konfiguracije vozila i slanje na odabranu mail adresu, printanje ponude na osnovu konfigurisanog vozila, uporedba konfigurisanog vozila sa ostalim modelima iz game Seatovih modela kako bi se odabrao onaj automobil koji najbolje odgovara potrebama korisnika.
“Budućnost prodaje automobila se krije u što bližem odnosu proizvođača sa korisnicima automobila. Pružanje usluga kupovine i odabira automobila neće biti isključivo zasnovano na odlascima kupaca u prodajno-servisne centre, nego i našim dolaskom na lokacije gdje mnogi provode slobodno vrijeme pokušavajući što više potreba zadovoljiti na jednom mjestu”, ističe Senad Trnka, brand manager SEAT-a u BiH.
Arona je saputnik modela Ateca u rastućoj ponudi SUV vozila marke SEAT. Nova SEAT Arona treće je vozilo koje španska marka lansira u 2017. godini, nakon redizajniranog Leona i nove Ibize. Ona predstavlja još jedan dodatak portfelju marke SEAT u njenoj najvećoj proizvodnoj ofenzivi u istoriji, a koja također uključuje model Ateca, te dolazeći veliki SUV, koji će biti lansiran u 2018. godini.
Ponuda ovog modela počinje sa verzijom motora i opreme 1.0 TSI / 95 KS Reference , koja sa vrlo bogatom standardnom opremom iznosi prihvatljivih 25.973 KM do registracije. Najskuplje izvedbe podrazumijevaju opcije FR i Xcellence paketa opreme koje su cjenovno identične, ali funkcionalno obogaćene drugačijom opremom zavisno od toga da li se traži sportski ili elegantan karakter vozila. S tim u vezi za izvedbu Arona FR /Xcellence 1.0 TSI / 115 kupac će izdvojiti 32.937 KM do registracije.
Kraj ponude završava sa izvedbom FR i motorom 1.5 TSI / 150 KS.
U pogledu dizelskih motora dostupan je učinkoviti i pouzdani 1,6 TDI motor sa snagom od 95 i 115 KS. Verzija s 95 KS može se povezati s 5-stepenim ručnim mjenjačem ili 7-stepenim DSG mjenjačem, a verzija sa 115 KS sa 6-stepenim mjenjačem.