Šesta generacija Opel Corse dolazi u električnoj verziji

0
896
Opel je odabrao najpopularniji model brenda kako bi pružio elektromobilnost

Opel će novu, šestu generaciju bestseler modela Corse (preko 13,6 miliona vozila je proizvedeno od svjetske premijere 1982.) po prvi put ponuditi u električnoj verziji sa baterijama i dometom od 330 kilometara – po WLTP-u.
Narudžbe za šestu generaciju Corse sa pet sjedišta biće moguće za nekoliko nedelja, počevši sa modelom Corsa-e, a nakon toga i za dizel i benzinske verzije.
Iz Opela poručuju da nova Corsa-e nudi najmoderniju elektromobilnost. Baterija od 50 kWh može da se napuni na brzom punjaču do 80 procenata kapaciteta za 30 minuta, a nivo napunjenosti može da se provjeri putem ‘myOpel’ aplikacije. Baterija ima 8-godišnju garanciju.
U vožnji su dostupna tri moda: Normal, Eco i Sport koji povećava dinamiku u vožnji ali i smanjuje autonomiju. U Eco modu Corsa-e povećava domet bez skoro ikakvog uticaja na komfor.
Zahvaljujući snazi od 100 kW (136 KS) i maksimalnim obrtnim momentom od 260 Nm, Corsi-e je potrebno samo 2,8 sekundi za sprint od nula do 50 km/h.
Corsa-e sa dužinom od 4,06 metara izgleda dinamično zahvaljujući sportskom dizajnu, dok su kompaktne dimenzije eksterija prethodne generacije sačuvane. Linija krova je kao kod kupea, 48 mm niža nego kod prethodnika ali ne na utrb vozača koji sjedi 28 mm niže.

U vožnji su dostupna tri moda: Normal, Eco i Sport koji povećava dinamiku u vožnji

Tehnologije i sistemi asistencije koji se obično mogu naći u višim segmentima debituju u Corsi-e. Pomenimo IntelliLux LED® matrix svjetla bez odsjaja, koja Opel nudi po prvi put u segmentu malih automobila. Osam LED elemenata, napredni sistemi asistencije za vozača pružaju dodatnu bezbjednost. Zahvaljujući novoj prednjoj kameri sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova sada prepoznaje dodatne informacije, kao što su LED znakovi. Ograničenja brzine koja se čuvaju u sistemu se takođe prikazuju na ekranu. Upozorenje na vozila u mrtvom uglu i razni sistemi asistencije prilikom parkiranja su takođe dostupni…