Sigurna digitalna transformacija u RS-u

0
981
Na konferenciji NetWork 9 razgovarat će se o trendovima u digitalnoj transformaciji

Vlada Republike Srpske, u saradnji sa Microsoftom BiH, pokazuje posvećenost na polju digitalne transformacije i e-servisa u RS-u, sa naglaskom na sigurnosti.
U narednom periodu, Republika Srpska će preduzeti korake koji će voditi ka boljoj povezanosti naučnoistraživačke zajednice, sistema visokog obrazovanja sa poslovnom zajednicom, a u funkciji ekonomskog razvoja RS-a. Ovaj proces sprovodiće se na osnovu Strategije razvoja elektronske uprave za naredne četiri godine, koja će uskoro biti objavljena.
Učešćem na bh. poslovno-tehnološkoj konferenciji NetWork 9 u Neumu, na kojoj će se biti riječ o posljednjim trendovima u digitalnoj transformaciji i drugim temama, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi RS Srđan Rajčević će imati priliku da se upozna sa aktuelnim tehnologijama i procesima u ovom polju.
Direktor Microsoft BiH Omar Krivošija je istakao zadovoljstvo tokom saradnje i partnerstvom sa Vladom RS.
Unaprjeđenje i izgradnja sistema koji omogućavaju digitalnu transformaciju su mogući jedino uz visoki nivo sigurnosti koji omogućava njeno nesmetano funkcionisanje. Microsoft je sa svojim servisima Republici Srpskoj sposoban obezbijediti da sistemi funkcionišu zaštićeni od sumnjivih malware-a i emailova, malicioznih web stranica i drugih mogućih prijetnji. Kompanija na globalnom nivou godišnje investira više od jedne miljarde dolara u sigurnost, dok Windows Defender AntiVirus štiti klijente od blizu pet milijardi pojedinačnih prijetnji sistemima.