Škoda omogućila nabavku deset novih Nextbike bicikala

0
1201
Partnerstvo Škode sa Nextbike konceptom u Sarajevu

Kompanija Porsche BH je sa brendom Škoda ponovo pokazala društvenu odgovornost i brigu za očuvanje životne sredine i to kupovinom 10 novih Nextbike bicikala koji su danas stavljeni na raspolaganje građanima Sarajeva.
Nextbike sistem gradskih bicikala u BiH je zaživio prije dvije godine i već od prvog dana nailazi na odlične reakcije građana, dok je broj onih koji se odlučuju za bicikl kao prevozno sredstvo – naročito u ljetnom periodu – svakim danom sve veći.
Suvišno je govoriti o benefitima bicikliranja koji doprinose zdravlju čovjeka i očuvanju njegove životne okoline, a tu korist sve više prepoznaju društveno odgovorne organizacije poput marke Škoda, kao i gradske vlasti koje podstiču širenje i izgradnju biciklističkih staza u Sarajevu, ali i u drugim bh. gradovima.
”Škoda se u svojim počecima i sama bavila proizvodnjom bicikala i podrška biciklizmu je dio naše korporativne globalne strategije. Kao prvi bike sharing sistem u BiH, Nextbike je napravio važan korak u razvoju biciklizma i podizanju svijesti o svim prednostima koje bicikliranje omogućava. Ovih 10 bicikala su naša podrška razvoju Nextbike projekta, ali i doprinos razvoju pametnih rješenja u gradskoj infrastrukturi po uzoru na smart city koncepte“, poručili su iz marke Škoda.
Iz Nextbike-a ističu da postoji velika potražnja građana Sarajeva za novim Nextbike lokacijama i biciklima, tako da će novih deset bicikala sa natpisom Škoda zasigurno biti maksimalno iskorišteni u predstojećoj sezoni.