Sparkasse Bank podržala šetnju za djecu sa Down sindromom u Sarajevu

0
1368
Podrška djeci sa Down sindromom: Predsjednica Udruženja Sevdija Kujović i Damira Hadžiahmetović iz Sparkasse Bank

Sparkasse Bank dd BiH je donacijom podržala šetnju za djecu sa Down sindromom pod motom ‘Da niko ne bude izostavljen’ u organizaciji Udruženja ‘Život sa Down sindromom’.
“Sparkasse Bank nastavlja raditi na podržavanju inkluzije, poboljšanja kvalitete života djece, obitelji i cijele zajednice, čiji smo i mi dio. Donacija je naš doprinos naporima koje ovo Udruženje ulaže u potpuno uključenje osoba sa Down sindromom u sve segmente društva“, izjavila je Damira Hadžiahmetović, specijalista za CSR projekte iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.
Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down ima za cilj potaknuti društvenu zajednicu za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati kvalitetu života osoba s ovim sindromom.
Podrška ove šetnje i Udruženja ‘Život sa Down sindromom’ koje djeluje u Federaciji BiH je jedan od projekata koje Sparkasse Bank realizira u skladu sa svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja.