Prva H&M prodavnica u BiH zvanično otvorena u Banja Luci

0
2207
Švedska kompanija H&M otvorila u Banja Luci svoju prvu prodavnicu u BiH

Prva prodavnica internacionalne švedske kompanije H&M u Bosni i Hercegovini, svečano je danas otvorena u Shopping Mallu Delta Planet, u Banjoj Luci. Jedan od najvećih svjetskih modnih lanaca pozdravio je više od 1.000 ljubitelja mode koji su od ranih jutarnjih sati čekali u redu kako bi među prvima ugrabili svoj omiljeni komad odjeće.
H&M je sve kupce iznenadio s 20% popusta na cjelokupnu kupovinu koju su ostvarili na dan otvorenja, a najbrži su dobili novčane vaučere. Prvi u redu za kupovinu koji je stigao u 6,45 sati dobio je poklon karticu u iznosu od 200 KM. Drugi kupac je nagrađen je sa 150 KM, a treći u redu sa 100 KM. Ostalih 1.000 kupaca H&M je nagradio poklon karticama vrijednosti 20 KM.
Prodavnica u Banjoj Luci prostire se na oko 2.500 metara kvadratnih, na dvije etaže, a svim budućim kupcima pružit će jedinstveno i uzbudljivo iskustvo kupovine. Direktorica H&M za Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Gruziju i Bosnu i Hercegovinu Claudia Oszwald zajedno sa svojim timom svečano je presjekla crvenu vrpcu i pozdravila prve kupce.
“Dugo smo čekali ovaj dan i jako nam je drago da vidimo toliko H&M obožavatelja u Banjoj Luci. Izuzetno sam ponosna što mogu poželjeti dobrodošlicu kupcima u našu prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini te što im možemo ponuditi odličnu kvalitetu robe uz povoljne cijenei na održiv način. Sigurna sam da će H&M biti korak naprijed u modnoj osvještenosti Bosanaca i Heregovaca”, kazala je Claudia Oszwald.
Sve kupce H&M prodavnice zabavljao je popularni DJ Prema, a ljubitelji dobre svirke uživali su u repertoaru Željka Joksimovića ispred Delta Planet centra.
Otvorenju HM prodavnice zapravo počelo je jučer kada se gotovo 600 VIP zvanica okupilo na ekskluzivnom VIP eventu koji je priredila švedska internacionalna kompanija povodom otvaranja svoje prve prodavnice u BiH. Ovaj događaj upotpunio je nastup zvijezda pop muzike Nataše Bekvalac i Emine Jahović, te popularni DJ Wolfram koji je dodatno zagrijavao atmosferu.