Sparkasse Bank se pridružila akciji ‘Posadi svoj hlad’ i posvetila sadnice svojim klijentima

0
229
Podrška akciji sadnje drveća povodom Dana planete Zemlje

Povodom Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. aprila, Sparkasse Bank se pridružila velikoj akciji sadnje drveća pod nazivom ‘Posadi svoj hlad’ otkupivši određenu količinu sadnica jasena, koje će tokom jesenje akcije sadnje biti zasađene u gradovima širom BiH, te na taj način doprinijeti stvaranju zelenih površinai poboljšanju kvalitete zraka u urbanim područjima.
U znak zahvalnosti dugogodišnjim klijentima, svaka sponzorisana sadnica nosit će biorazgradivu vezicu s imenom nekog od njih, kao i QR kodom za registraciju sadnice.
“Danas, kada se u svijetu obilježava Dan planete Zemlje, želimo poslati poruku o važnosti očuvanja i obnavljanja šumskog fonda u BiH pogotovo u urbanim područjima gdje nam je drveće i zelenilo itekako potrebno. Nadamo se da će generacije koje dolaze uživati u hladu jasena koje ćemo posaditi u ime naših klijenata na području cijele države, a mi ćemo se potruditi da i dalje pružamo podršku ovakvim akcijama”, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.
Akcija ‘Posadi Svoj Hlad’ organizira se od strane NVO Zeleni Razvojni Centar a osnovi cilj projekta jeste posaditi sadnice drveća u gradovima širom BiH, kako bi se poboljšao kvalitet zraka u urbanim područjima i time doprinijelo u borbi protiv kilmatskih promjena. U ovoj akciji mogu učestvovati pojedinci, kompanije i ustanove, dakle svi koji prepoznaju važnost ove problematike i koji žele dati dugotrajni doprinos njenom rješavanju.