Sparkasse Bank uručila donaciju Udruženju ‘Dajte nam šansu’

0
1061
Sparkasse podržala nabavku Bayley testa i didaktičkog materijala za servis centre Udruženja

Sparkasse Bank dd BiH uručila je donaciju Udruženju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju ‘Dajte nam šansu’, koja će biti usmjerena za nabavku Bayley testa i didaktičkih materijala za servisne centre koje vodi ovo Udruženje.
“Nesebičan napor koji profesionalno osoblje, ali i mnogi volonteri, pružaju u sklopu servisnih centara su od ogromnog značaja za korisnike tih usluga – porodice djece i osoba s poteškoćama u razvoju, ali i za društvo u cjelini. Naša je namjera da ovom donacijom, koja će biti usmjerena na nabavku Bayley testa i didaktičkih materijala, damo svoj doprinos njihovim naporima i dalje senzibiliziramo naše društvo na osobe sa teškoćama u razvoju“, izjavio je Edin Kazazić, direktor Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank dd BiH.
Bayley test, instrument za individualno testiranje djece do 4,5 godina starosti, ispituje razvojne funkcije, identifikuje djecu sa razvojnim poremećajima i obezbjeđuje informacije za planiranje stimulativnog tretmana. Ovaj test, jedini te vrste u Bosni i Hecegovini, koji je od presudne važnosti za utvrđivanje rane dijagnostike kod djece do 5. godine starosti, sprovodit će licencirane osobe za Bayley test u Bosni i Hercegovini, a koje su uposlenici Servis centra ‘Dajte nam šansu’.
“Ova donacija nam je od velike važnosti jer će nam omogućiti dalje poboljšanje usluga koje Udruženje, u svojim servisnim centrima podrške, pruža besplatno. Udruženje Dajte nam šansu, koristeći inovativne modele, kroz direktan rad, pruža podršku porodicama i djeci / odraslima s poteškoćama u razvoju bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta. Utičemo na svijest zajednice edukativnim i inkluzivnim aktivnostima te na promjene, dopune i implementiranje relevantnih zakona“, izjavila je Ines Kavalac, direktorica Udruženja.