Sparkasse Banka pomogla opremanje edukativnog centra GSS-a

0
250
Specijalizirana oprema pomoći će jačanju kapaciteta centra GSS-a i unapređenju obuke spasilaca

Sparkasse Bank dd BiH, u saradnji sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse, podržala je opremanje edukativnog centra Gorske Službe Spašavanja (GSS). Specijalizirana oprema koja je dio ove donacije, pomoći će jačanju kapaciteta centra i unapređenju obuke spasilaca za što efikasnije akcije na terenu.
Sparkasse Bank prepoznaje vrijednosti i ključnu ulogu koju GSS službe imaju u zaštiti građana i promociji ideje građanske solidarnosti i volonterizma te aktivno podržava njihove napore u ostvarivanju ovih ciljeva.
Podrškom u opremanju edukativnog centra, stvaraju se preduslovi za jedinstven način obuke spasilaca svih GSS službi na nivou FBiH, unapređuje se kvalitet same obuke, ali i osposobljavaju nove generacije spasilacaza pružanje pomoći u vanrednim situacijama.
GSS sa svojim članovima volonterima ima značajnu ulogu u prevenciji nesreća i promociji zdravog i sigurnog načina života, stoga će podrška opremanju edukativnog centra doprinijeti ne samo Bosni i Hercegovini, već i cijeloj regiji u kojoj GSS djeluje, a i šire. Trenutno GSS broji preko 500 aktivnih spasilaca i u 70 godina postojanja uspješno je izvedeno na desetine hiljada akcija i intervencija prilikom kojih je spašeno više hiljada života.
Ističući kako je Sparkasse banka već nekoliko godina partner koji pruža podršku radu udruženja, Dženadin Veladžić predsjednik GSS-a izjavio je da je donacija ove vrijedne opreme od velike važnosti za rad edukativnog centra.