Sparkasse krediti za energetsku efikasnost, povrat investicije do 20%

0
2171
Sparkasse Bank: Vrijeme je za pozitivnu energiju!

Sparkasse Bank dd BiH nastavlja sa akcijskom ponudom kredita za unapređenje energetske efikasnosti domaćinstava, kojom se može ostvariti poticajni bonus do 20 posto uz rok otplate do 20 godina i jedinstvenu kamatnu stopu od 4,99 posto.
“Apliciranje za ovu liniju kredita je jednostavno, klijent treba samo donijeti predračun za proizvod, koji ispunjava tehnološke ‘zelene’ kriterije a mi, kada provjerimo da je ta tehnologija odobrena, počnemo sa procesom odobrenja kredita. Sada je idealno vrijeme da građani utople svoj dom za zimu, ali i da poboljšaju energetsku efikasnost svojih domova ugradnjom visokokvalitetnih materijala ili kupovinom kućanskih uređaja koji posjeduju certifikat energetske efikasnosti. Maksimalan iznos kredita je 50.000 EUR, uz fiksnu kamatu stopu od 4,99% i maksimalan poticajni bonus u iznosu do 20%. Na primjer, ako ugrađujete nove prozore u iznosu od 3.000 KM, ostvarujete bespovratni gotovinski bonus u iznosu od 450 KM“, izjavila je Elvira Prnjavorac, direktorica Segmenta upravljanja prodajom Sparkasse Bank.
Ugradnja novih energetski efikasnih prozora i vrata, rekonstrukcija krova ili ugradnja novih toplinskih peći ili rasvjetnih uređaja ima višestruki povoljan učinak na domaćinstva, koja ovim putem ne samo da štede sredstva usljed smanjenja troškova za energente, nego i povećavaju vrijednost nekretnine. Sredstva koja se vraćaju kroz finansijski podsticaj nemaju unaprijed definisanu namjenu i mogu se koristiti za ostale potrebe domaćinstva.
Spisak odgovarajućih proizvoda zainteresirani klijenti mogu pronaći na stranici: http://technology-ba.ebrdgeff.com/bih_bos/
Ova linija kredita za fizička lica se plasira u okviru Programa finansiranja zelene ekonomije (GEFF), koji je obezbijedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), usmjerenih na poboljšanje energetske efikasnosti domaćinstava.