Srbija zemlja partner: Vučić otvorio 21. Sajam privrede u Mostaru

0
691
Vučić, Čović i Bošnjak u obilasku izložbenog prostora Mostarskog sajma

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, otvorio je danas 21. Sajam privrede u Mostaru, koji je okupio veliki broj privrednika i zvaničnika iz regiona. Iz Srbije učestvuje 60 kompanija koja je i zemlja partner ovogodišnjeg sajma.
Vučić je kazao da je Mostar danas centar regiona, a da Bosna i Hercegovina i Srbija postaju pametnije i bolje komšije koje umiju da nađu zajednički interes, da bude dobro njihovom susjedu.
Sajmu prisustvuju predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijer Bugarske Bojko Borisov, predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik te predsjednik FBiH Marinko Čavara.
Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma kazala je da će u sklopu pet sajamskih dana biti organizovane brojnekonferencije i stručni skupovi, te je izrazila zadovoljstvo što je Srbija partner Sajma, prenosi agencija Patria.
Dragan Čović, član Predsjedništva BiH koje je i pokrovitelj Sajma zahvalio se Vučiću što je pristao da bude pokrovitelj Sajma i što je Srbija zemlja partner ovogodišnjeg Mostarskog sajma.
Čović i Vučić izrazili su očekivanje da trgovinska razmjena između Bosne i Hercegovine i Srbije do kraja godine premaši iznos od dvije milijarde eura, te da će to otvoriti nova radna mjesta.

Vučić i Čović posjetili Aluminijev štand

Vučića i Čovića na Aluminijevu štandu dočekao direktor Gadžić

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji domaćina Dragan Čovića, člana Predsjedništva BiH, obišao je i sajamski štand Aluminija d.d. Mostar, gdje ih je dočekao direktor Mario Gadžić.
Aluminij, koji je u lanjskomu sajamskom izdanju ovjenčan nagradom za najbolji nastup, u smislu najupečatljivijega štanda, ove godine, osim svoje primarne djelatnosti, svojih globalno cijenjenih proizvoda (trupaca, blokova i malih ingota), na Sajmu promovira i svoje sekundarne djelatnosti, odnosno turističko ugostiteljske kapacitete (Relax Outdoor Center i Vrt Aluminija), kao i novu liniju vina Glinik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here