START stiže u BiH: Filmovi i serije vrhunske produkcije

0
1224
Biće sve više filmova i serija iz BiH, kao i najboljih ruskih projekata

START, međunarodna striming platforma koja omogućava vrhunske filmove i serije od sada je dostupna i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.
Najbrže rastući striming servis (prema podacima dobijenim od nezavisnih analitičkih agencija Telecom Daily i TMT Consulting), START, najavljuje početnu fazu lansiranja platforme prilagođene tržištu BiH, kao i prvi talas ekskluzivnog sadržaja sa bosanskim i engleskim titlovima dostupan gledaocima.
START ima sopstveni studio za produkciju koji je proizveo više od 50 originalnih projekata u posljednje četiri godine, uključujući širok spektar filmova, serija, dokumentarnih filmova i porodičnih emisija. Glavni fokus je na visokokvalitetnim serijama i filmovima najboljih stvaralaca i umjetnika koji rade u ruskoj filmskoj industriji. Preko 80 vrhunskih projekata je sprovedeno u različitim fazama produkcije, uključujući ‘Izazov’ – prvi film snimljen u svemiru, a čiji je autor Klim Šipenko koji se upravo vratio sa Međunarodne svemirske stanice. Projekat je koprodukcija kompanije START zajedno sa Roscosmos, Channel One i Yellow, Black and White.
Uspjeh platforme dodatno ističe činjenica da producenti platforme START stoje iza ostvarenja kao što je ‘Sin bogataša’, ruskog filma sa najvećom zaradom svih vremena, a samo ‘Avatar’ je zaradio više (44,2 miliona eura) na blagajnama. Pored toga, START je plasirao originalni naučno-fantastični hit film ‘Bolji od nas’, prvi ruski projekat koji je obezbedio Netflix Original status. Na spisku projekata je i serija ‘Sponzoruše’ prvi ruski Amazon Prime Original, koja je ostvarila izuzetan uspjeh isključivo u digitalnom obliku (bez TV distribucije), dok je serija ‘Šerlok: Ruske hronike’ nakon premijere na platformi START objavljena na japanskom AXN Mystery kanalu, nakon čega je međunarodni distributer ZDF Enterprises prodao prava na seriju servisu za striming Salto i kanalu M6. START želi da čitav striming servis učini jednako popularnim kao što su ti projekti.
Osim što nudi premijum projekte koji su priznati širom svijeta, START takođe brine i o zadovoljstvu korisnika aplikacije: prema podacima nezavisne analitičke agencije TelecomDaily, 9 od 10 pretplatnika je zadovoljno uslugom striminga platforme START, što ga stavlja korak ispred Netflix i Apple TV+ servisa u Rusiji.
“START je međunarodni striming servis sa 40 posto pretplatnika van Rusije. Sada sa ponosom najavljujemo pokretanje servisa u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Ove teritorije su prvi korak našeg globalnog širenja”, rekao je Aleksandar Dvoinišnjikov, direktor za strateška partnerstva u kompaniji START.
On je dodao da imaju u planu da produciraju i premijerno prikazuju originalne lokalne sadržaje. “Biće sve više filmova i serija iz Bosne i Hercegovine, kao i najboljih ruskih projekata. Veoma smo zainteresovani za koprodukciju i za kupovinu najboljih lokalnih projekata koji će imati i međunarodni potencijal“, kaže Dvoinišnjikov.
U početnoj fazi lansiranja platforme u regionu, START nudi vrhunske originalne serije: sportsku komediju ‘Fitnes’, ostvarenja kao što su ‘Lapsi’, ‘Zona nelagode’, sportsku dramu ‘Van igre’, dokumentarnu mini-seriju o zlostavljanju ‘Dosta!’, mini-seriju zasnovanu na vrhunskoj hit drami ‘Tekst. Stvarnost’. Ponuda će uključivati i druge hit serije, kao i vrhunski izbor filmova, a mnoge serije i filmovi biće dodati u novembru.